Home Credit oficiálně zahájil své působení v Číně

02.12.2010 | , Home Credit
Tiskové zprávy


Home Credit je první a jediná zahraniční společnost, která získala v Číně licenci na poskytování spotřebitelských úvěrů.

Společnost Home Credit Consumer Finance Company Co Ltd. („Home Credit CFC“) zahájila svou činnost ve městě Tchienťin na severu Číny. Jde o první a jedinou společnost plně vlastněnou zahraničním subjektem, která bude v Číně poskytovat spotřebitelské úvěry na základě nového zákona o nebankovních finančních společnostech schváleného v roce 2009. Home Credit je ve 25 čínských městech přítomen již od roku 2008, poskytl zde 830 tisíc úvěrů, a stal se tak jedničkou na trhu. Nový typ licence mu však přináší řadu provozních a finančních výhod.

Pilotní licence Home Creditu, jedna ze čtyř, které Čínská bankovní regulační komise (China Banking Regulatory Commission) vydala, se týká poskytování úvěrů bez ručitele širokým vrstvám obyvatelstva v oblasti Tchienťin. Zbývající tři licence byly vydány pro jiné regiony a jejich držiteli se staly místní čínské banky.

Home Credit CFC bude místním spotřebitelům poskytovat řadu produktů umožňujících nákup na splátky přímo v obchodech a rovněž hotovostní úvěry určené k financování zboží dlouhodobé spotřeby, stejně jako vzdělávání a cestování.

Home Credit působí v Číně od února 2008 na základě tzv. „trustového modelu“, spočívajícího v provozní a finanční spolupráci při poskytování spotřebitelských úvěrů s předními čínskými finančními institucemi, jako je China Foreign Economy & Trade Trust (Fotic) a Čínská rozvojová banka (China Development Bank). Zahájení činnosti společnosti Home Credit CFC v Tchienťinu je nicméně pro skupinu PPF historickým milníkem. Jelikož se Čína snaží změnit stávající model exportně orientované ekonomiky na model, jehož hnacím motorem bude spíše domácí spotřeba, stalo se poskytování spotřebitelských úvěrů klíčovou složkou vládní strategie. Specializovaná licence určená pro spotřebitelské financování, kterou Home Credit získal, umožní zjednodušit administrativní operace a procesy. Home Creditu by měla pomoci dosáhnout vyšší výkonnosti i efektivity a přinést přidanou hodnotu jak obchodníkům a dalším obchodním partnerům, tak spotřebitelům, kteří hledají na trhu vysoce kvalitní úvěry.

Generální ředitel skupiny Home Credit, Alexander Labak, k tomu říká: „Je nám ctí, že jsme to právě my, kdo obdržel v Číně v Tchienťinu jako jediná společnost ze zahraničí licenci na spotřebitelské financování. Tato událost znovu potvrdila vedoucí postavení Home Creditu v oblasti spotřebitelského financování na rozvíjejících se evropských a asijských trzích (tzv. emerging markets), jakož i špičkovou úroveň jeho systému řízení rizik a schopnost expandovat prostřednictvím budování byznysu v Číně. Naši kvalifikaci v oblasti podnikání na rozvíjejících se trzích dokládají působivý obchodní růst čínského Home Creditu, inovativní obchodní model a pokročilý způsob vedení provozních operací. Sdílíme a podporujeme úsilí čínského regulátora (CBRC) vytvářet a implementovat silnou progresivní vizi pro odvětví spotřebitelského financování, jež bude odrážet jak potřeby národní ekonomiky, tak nejlepší mezinárodní praxi. Rovněž oceňujeme vstřícný přístup vlády v Tchienťinu a ekonomické zóny TEDA, které společně poskytly velmi atraktivní investiční prostředí. Hodláme i nadále pokračovat v investicích do celonárodní expanze v Číně s cílem poskytovat spolehlivé služby a vysokou míru spokojenosti zákazníkům z dalších regionů.“

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy