AXA bojuje proti překračování povolené rychlosti

08.12.2010 | , AXA
Tiskové zprávy


Skupina AXA nechala rozmístit 155 reklamních ploch v 57 městech a obcích po území celé České republiky. Ty mají za cíl připomenout řidičům zákonem povolené rychlostní limity a motivovat je k bezpečné jízdě v obcích.

„Nedodržování rychlosti v obcích je mezi českými řidiči velmi rozšířený zlozvyk, přitom právě v obcích nejvíce hrozí střety s chodci, které mohou mít fatální následky,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA pro ČR a SR. „Naše billboardy připomenou řidičům přijíždějícím do obcí, že méně je někdy více. Průzkumy potvrzují, že tento typ prevence opravdu funguje a mnoho řidičů rychlost sníží.

Ze statistik Ministerstva dopravy ČR vyplývá, že nejčastějším přestupkem na tuzemských silnicích je překračování povolené rychlosti. V roce 2010 bylo 31,9 % z veškerých udělených bodů připsáno právě za nedodržování rychlosti v obci. Ve srovnání se zbytkem Evropy patří Česká republika k zemím s vůbec nejhoršími dopravními statistikami.

AXA se na zvýšení dopravní bezpečnosti v obcích zaměřuje dlouhodobě. Od roku 2007 spolupracuje s Nadací Partnerství, když se stala generálním partnerem projektu Na zelenou, jehož cílem je zvýšit bezpečnost dětí při cestách do školy a motivovat je k dojíždění na kole či docházení do školy pěšky. Na tento projekt AXA každoročně přispívá částkou ve výši 1,5 milionů korun.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy