Hypotéky opět zlevnily, tentokrát u ČS

17.03.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Od  17.3.2003 snižuje Česká spořitelna minimální úrokové sazby  u hypotečních úvěrů. V tomto roce je to již druhé snížení. Jaké úroky banka klientům nabízí?

Česká spořitelna snižuje od pondělí 17. března 2003 úrokovou sazbu hypotečních úvěrů poskytovaných v rámci programu TOP Bydlení o 0,3%. Úroková sazba, kterou banka garantuje všem zájemcům o hypotéku do 2 mil. Kč na byt a do 3 mil. Kč na rodinný dům, tak klesá na 4,9% p.a.

Současně se snižují také úrokové sazby u ostatních hypotečních produktů. U hypotéky Standard klesá minimální jednoletá sazba na 4,5% p.a. a minimální sazba s pětiletou fixací na 4,7% p.a. Úrok z hypotéky Bonus, která se poskytuje mladým lidem do 36 let na 100% ceny nemovitosti, se snižuje na 5,9% p.a. Tento úrok je garantovaný, nikoli minimální.

"Program TOP Bydlení se na českém hypotečním trhu stal během krátké doby respektovanou značkou. Převážnou většinu hypoték poskytujeme právě v rámci  programu TOP Bydlení. Za 20 měsíců jsme poskytli již 10 860 těchto úvěrů v celkovém objemu více  než 11 miliard korun," uvedl Kamil Kosman, ředitel úseku financování nemovitostí a hypoték.

Hypoteční úvěry TOP Bydlení nabízí Česká spořitelna od června 2001. Pro klienty je přitažlivá nejen atraktivní úroková sazba těchto hypoték, ale i jistota, že tuto sazbu získají všichni zájemci o úvěr do určité výše. Banka navíc garantuje, že po celou dobu splatnosti bude 50% úvěru úročeno sazbou sníženou o tři procentní body oproti standardní úrokové sazbě České spořitelny.

Zdroj: Tisková zpráva České spořitelny

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ