V únoru ČMSS poskytla téměř 5 tisíc úvěrů

26.03.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stavební spoření je ideálním prostředkem pro získání výhodných úvěrů. V únoru se podařilo Českomoravské stavební spořitelně poskytnout úvěry  v celkovém objemu přes 1 mld Kč.

V měsíci únoru 2003 poskytla ČMSS celkem 4.792 nových úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů v celkovém objemu 1,05 mld. Kč. Úvěrové obchody ČMSS tak poprvé překonaly v jednom měsíci magickou hranici jedné miliardy Kč. Od začátku roku již ČMSS poskytla 8.168 úvěrů ze stavebních spoření a překlenovacích úvěrů v objemu 1,87 mld. Kč. Počet úvěrových obchodů meziročně vzrostl o 46 %; jejich objem představuje ve srovnání se stejným obdobím roku 2001 nárůst dokonce o 114,5 %.

Klienti ČMSS nejčastěji využívají prostředky ze stavebního spoření na pořízení staršího bytu nebo rodinného domu (41 %). Výrazný nárůst zaznamenává ČMSS u investic na stavbu rodinných domů a koupi nových bytů (24 %). 29 % prostředků investovali klienti v únoru do rekonstrukcí a modernizací svého stávajícího bydlení. Zbývajících 6 % bylo využito na ostatní investice spojené s bydlením.

Stavební spoření výrazným nárůstem úvěrových obchodů potvrzuje svou pozici nejdostupnějšího a nejčastěji využívaného prostředku financování individuálních bytových potřeb obyvatel ČR. Podle informací ČSÚ bylo stavební spoření jedním z hlavních impulsů k nastartování bytové výstavby v roce 2002. Úspěšně tak naplňuje svou roli jednoho z pilířů státní bytové politiky a sociální politiky vůbec.

ČMSS je největší stavební spořitelnou na českém trhu. Těžištěm její obchodní politiky je prostřednictvím nabídky dostupných úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů umožňovat klientům financování jejich bytových záměrů. V roce 2003 slaví ČMSS 10 let svého úspěšného působení na trhu.    

Zdroj: Tisková zpráva ČMSS

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ