Tržby výrobce kancelářského nábytku Techo stouply na 1,05 mld.Kč

24.01.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. ledna (ČTK) - Tržby skupiny Techo, tuzemského výrobce kancelářského nábytku, vzrostly v roce 2010 meziročně zhruba o osm procent na 1,05 miliardy korun. Firma to dnes sdělila v tiskové zprávě. Další výsledky neuvedla.

"Ačkoli český i evropský trh zaznamenaly v loňském roce pokles asi o 15 procent, nám se podařilo udržet tržby v České republice na stejné úrovni. Z toho vyplývá i výrazný nárůst podílu na trhu," uvedl generální ředitel firmy Jiří Kejval.

Tržby nábytkářské firmy z vývozu se loni zvýšily o 19 procent na 514 milionů korun. Techo se loni soustředilo hlavně na trhy střední a východní Evropy. "V příštím roce hodláme dále rozvíjet obchodní příležitosti v těchto oblastech. Rozhodně se ale nevyhýbáme ani exotičtějším zemím, ať už jde o prodeje do afrických zemí, či Číny," řekl obchodní ředitel Techa Petr Hampl.

Firmu založil v roce 1991 její současný generální ředitel Kejval. Stoprocentním vlastníkem Techa je od roku 2008 nizozemská společnost Royal Ahrend. Techo má v současnosti pobočky ve Velké Británii, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Rumunsku, Chorvatsku, Rusku, Gruzii a na Ukrajině.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK