Zájem o financování bydlení opět roste: počet nových hypoték ČS narostl v roce 2010 o 13 %

01.02.2011 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Ideální hypotéku České spořitelny si v loňském roce sjednalo více než 11 100 klientů, což je o 13 % více než v roce 2009. Také celkový objem nově poskytnutých hypoték byl v meziročním srovnání vyšší.

V roce 2010 klienti uzavřeli hypotéky v objemu 16 mld. Kč, to je o 8 % více než v roce 2009. Velký úspěch zaznamenala především Ideální hypotéka České spořitelny s úrokovým zvýhodněním, kterou mohou klienti získat se sazbou už od 3,59 %. Ta tvořila polovinu ze všech sjednaných nových privátních hypoték.

„Dynamika růstu hypotečního trhu v uplynulém roce je patrná zejména v posledních měsících. V posledním čtvrtletí loňského roku náš podíl na trhu v objemu poskytnutých hypoték neustále rostl a v prosinci činil 24 %,“ uvedla Veronika Jančová, ředitelka odboru úvěry na bydlení a podnikání České spořitelny. „Klienti oceňují hlavně nízké sazby, které jsou nejnižší za poslední dva až tři roky. Uvědomili si také, že je dobré si v době nízkých úroků zafixovat sazbu na delší dobu a zároveň vítají možnost slev z úrokové sazby za jejich aktivitu ve využívání našich produktů,“ vysvětlila Veronika Jančová.

Klienti, kteří od 1. ledna do 28. února 2011 podají žádost o Ideální hypotéku České spořitelny včetně kompletních podkladů, získají službu Mimořádné splátky zdarma. Banka tak za zřízení služby nebude účtovat žádné poplatky a klient může ušetřit za dobu splatnosti hypotéky až 55 639 Kč. Tato časově omezená nabídka platí po celou dobu splatnosti hypotéky, tedy až po dobu 30 let, a nepojí se s ní žádné zvýšení úrokové sazby.

Ideální hypotéka České spořitelny je poskytována bez poplatku za vyřízení, kromě toho navíc nabízí zdarma i další služby jako poradenství a sjednání hypotéky, třicetidenní garanci úrokové sazby, on-line ocenění nemovitosti vypracované v pobočce a neomezené čerpání během prvních třech měsíců.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy