Viceprezidentem pro obchod a marketing ČSA se stal Jiří Marek

03.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. února (ČTK) - Viceprezidentem pro obchod a marketing Českých aerolinií je od února dosavadní obchodní ředitel společnosti Jiří Marek (37), který je zároveň členem představenstva ČSA. Jde o novou pozici, která vznikla rozdělením pravomocí sekce marketingu, prodeje a ekonomiky do dvou částí, sdělila dnes ČTK společnost v tiskové zprávě.

Firma přistoupila k organizační a strukturální změně v oblasti marketingu, obchodu a ekonomiky kvůli obchodní strategii a současně i restrukturalizaci společnosti. Jmenování Marka do uvedené funkce bylo zcela logickým vyústěním jeho dosavadního působení v ČSA, uvedl předseda představenstva a prezident ČSA Miroslav Dvořák.

Marek zastával funkci výkonného ředitele pro obchod ČSA od loňského září 2010, v polovině prosince byl jmenován i členem představenstva. Do ČSA přišel od maďarské letecké společnosti Malév, kde se věnoval hlavně obchodu pro ČR a Slovensko.

ČSA ve spolupráci se svými partnery nabízí v současné době spojení do 104 destinací ve 45 zemích světa. Od roku 2001 jsou členem letecké aliance SkyTeam.

ČSA se předloni potýkaly s hrozbou ukončení provozu a vykázaly ztrátu 3,8 miliardy korun. V současné době aerolinky procházejí restrukturalizací v rámci připravovaného Aeroholdingu. Ten bude sdružovat kromě samotných ČSA i její dceřiné společnosti s Letištěm Praha.

ktp jap

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK