Zájem o hypotéky stoupá

16.04.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Zvýšený zájem o hypoteční úvěry oproti předchozímu roku zaznamenává také GE Capital Bank. V prvních třech měsících tohoto roku poskytla přes 500 hypotečních úvěrů.

Za první tři měsíce letošního roku poskytla GE Capital Bank 467 hypoték v objemu 513 mil. Kč. Ve srovnaní z loňským prvním čtvrtletím (344 hypoték v objemu 321 mil. Kč) jde o růst o 36 % v počtu a 60 % v objemu hypoték. Průměrná výše hypotéky se zvýšila z 940 tisíc korun na 1,1 milionu korun, tedy o 17 %.

Ke konci prvního čtvrtletí tohoto roku poskytla GE Capital Bank 3616 hypoték v objemu 3,513 mld. Kč. Vzhledem k tomu, že ke konci prvního čtvrtletí loňského roku poskytla 2242 hypoték v objemu 2,1 mld. Kč, došlo k meziročnímu růstu o 61 % v počtu poskytnutých hypoték a 68 % objemu hypoték. GE Capital Bank vstoupila na český hypoteční trh v květnu 2000.

V minulých dnech představila GE Capital Bank nové varianty hypotečního úvěru pro své klienty. Navíc také banka přišla  s úpravou prodejního modelu, který by měl klientům ještě více usnadnit získání hypotečního úvěru. "Hypoteční bankéři jsou podle banky připraveni přijet za klientem kdykoli a vyřídit s ním hypotéku i u něj doma" řekl Martin Techman, vedoucí prodeje hypoték GE Capital Bank.

Pokud Vás zajímají podmínky nejen nových variant hypotečních úvěrů GE Capital Bank navštivte stránku Podmínky hypoték.

Zdroj: tisková zpráva GE Capital Bank

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ