Souhlasíte se změnami systému stavebního spoření?

22.04.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


V rámci reformy veřejných rozpočtů se mluví i o změnách u stavebního spoření. Podle návrhů by mělo dojít ke  snížení výše poskytované státní podpory i o dalších omezeních…

V poslední anketě v sekci Bydlení jsme se věnovali právě  této oblasti. Zajímalo nás, jak se na připravované změny, které by se měly dotknout také stavebního spoření, díváte a zda s připravovanou reformou stavebního spoření souhlasíte. A jak jste v anketě odpovídali?

Výsledky vypovídají jasně. Většina z nás stavební spoření využívá jako nástroj k výhodnému a bezrizikovému zhodnocení peněz, a proto nejsme právě nadšeni z připravované reformy.

Pokud je potřeba, tak potom i když bylo stavební spoření původně uzavřeno třeba pouze ke spoření, může posloužit i k financování bydlení. Ne všichni..., jistě jsou i tací, kteří stavební spoření uzavírají již s myšlenkou, že budou čerpat úvěr a využijí ho ke řešení své bytové situace.

V anketě odpovědělo 85% čtenářů, že s navrhovanou reformou nesouhlasí, tzn. že se jim nelíbí, že by mělo dojít ke snížení poskytované státní podpory a ještě i k dalším navrhovaným změnám. Pouze 10% čtenářů naopak reformu podporuje a souhlasí s navrhovanými podmínkami. Zbývající se potom o tuto problematiku nezajímají.

A nyní ještě výsledky ankety v grafické podobě:

Souhlasíte s navrhovanou reformou systému stavebního spoření?

Odpovědělo 248 čtenářů.


ano
ne
nezajím se

Nezapomeňte hlasovat v naší nové anketě!!!  

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ