AWD nadace Pomoc dětem pomáhá nastávajícím maminkám

11.03.2011 | , AWD
Tiskové zprávy


Klid a pocit bezpečí během těhotenství přinese nastávajícím maminkám v Šumperské nemocnici nový ultrazvukový přístroj, který jejímu porodnickému oddělení věnovalo Občanské sdružení Život dětem v Šumperku za finančního přispění Nadace AWD Pomoc dětem.

Dar v hodnotě 249 tisíc korun byl pořízen z výtěžku benefičního večera Magická noc – Srdce pro děti, který se uskutečnil v únoru letošního roku v pražské Tesla Aréně. „Jsme rádi, že jsme mohli přispět na dobrou věc a nový ultrazvuk pomůže lékařům v jejich práci. Naše nadace se v České republice i v zahraničí angažuje v oblasti pomoci dětem už téměř dvacet let, a protože nám na dětech opravdu velice záleží, přispěli na přístroj částí svého platu i naši pracovníci,“ řekl Pavel Manhalter, výkonný ředitel AWD ČR, která v Česku provozuje AWD nadaci Pomoc dětem.

„Nový ultrazvuk nám umožní vyšetřit maminky přímo před porodem a využívat ho můžeme i při porodu. Budeme tak mít naprosto dokonalý obraz toho, co se v děloze nastávající rodičky děje, jak je miminko otočené a získáme spoustu dalších užitečných informací. Nový přístroj určitě přispěje ke zkvalitnění porodnické péče v naší nemocnici,“ řekl primář Gynekologicko-porodnického oddělení Šumperské nemocnice Miloš Vysloužil.

Gynekologicko-porodnické oddělení Šumperské nemocnice zajišťuje péči ve spádové oblasti Šumperska, Zábřežska i některých oblastí Ústeckoorlicka. Specifičnost tohoto oddělení spočívá v tom, že spolupracuje s terénními gynekology, kteří mají možnost v nemocnici aktivně operovat svou klientelu bez finančních nároků. Ročně na oddělení, v porodním sále a v ambulancích provede 8 nemocničních lékařů a stejný počet terénních gynekologů kolem dvou tisíc zákroků, přičemž 80 % je prováděno laparoskopicky na centrálních operačních sálech.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy