Průměrná hypotéka HVB 3,5 mil Kč

07.05.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


HVB Bank nabízí klientům hypoteční úvěr s nazvem Majordomus. Banka připravuje v horizontu 3. čtvrtletí tohoto roku další zpřístupnění hypotečních úvěrů většímu počtu klientů.

Průměrná výše hypotečního úvěru na jednoho žadatele činí v HVB Bank v současnosti 3,5 milionu korun. HVB Bank tak zaujímá první místo v průměrné výši poskytnutých hypotečních úvěrů na hlavu v České republice. HVB Bank zaznamenala meziročně 95% nárůst žadatelů o hypoteční úvěr. Od 1.ledna 2003 do 25.dubna 2003 byly tak poskytnuty hypoteční úvěry v celkové hodnotě 565 mil. Kč. Záměrem  je navýšit podíl na trhu hypotečních úvěrů ze současných 7% na 10% do konce roku 2004.

Minulý rok bylo přitom na tuzemském hypotečním trhu poskytnuto 21 tisíc nových úvěrů v objemu více než 22,5 mld. Kč. To představuje meziroční růst o 47% (v počtu hypoték) a 53% (ve finančním objemu).
 
Podle analýzy bankovních expertů je pravděpodobné, že úrokové sazby u hypotečních úvěrů zůstanou až do konce roku na stejné úrovni jako je tomu nyní. Průměrná sazba u hypoték byla k 1. dubnu 2003 v HVB Bank 5,20%. Minimální sazba poskytovaná k hypotéce s tříletým fixem klesla přitom až na 4,22%.
 
HVB Bank v hypoteční nabídce nově nabízí:

Patnáctiletý fix
Banka chce vyjít svým klientům vstříc a proto se rozhodla jako první banka v České republice zavést 15letou fixaci úrokových sazeb u hypotečních půjček pro fyzické osoby. "V současné době výjimečně nízkých úrokových sazeb je pro klienty ideální příležitost zafixovat si úrokovou sazbu až na 15 let - tedy třeba na celou dobu splatnosti úvěru," uvádí ředitel odboru financování nemovitostí Jiří Doubravský.
Dlouhodobou fixaci úrokové sazby zavedla banka na základě analýzy poptávky klientů v EU. V ČR bude však trvat ještě 1-2 roky než žadatelé budou tuto dlouhodobou fixaci úrokové sazby běžně poptávat. HVB Bank je na tuto situaci připravena již dnes. 
 
Stoprocentní hypotéka
HVB Bank je další bankou, která začala nabízet svým klientům 100% hypoteční úvěr. Žadatel o půjčku má tak možnost získat finanční krytí až do plné výše ceny nemovitosti, odhadnuté bankovním expertem. 
 
Mobilní hypoteční poradci
Hypoteční úvěr Majordomus nabízí individuální přístup ke každému klientovi. Žadatelům se věnují hypoteční poradci, kteří po dohodě s klientem za ním přijedou kamkoli a kdykoli. 
 
Garance doby
Nadstandardním prvkem je i garance rozhodnutí o poskytnutí úvěru do 10 dnů od podání žádosti - a to bez jakýchkoliv dodatečných poplatků.
 
HVB Bank Czech Republic a.s. vznikla integrací dvou původně samostatně působících úspěšných bankovních domů Bank Austria Creditanstalt CzechRepublic, a.s. a HypoVereinsbank CZ, a.s. v září 2001. Velikostí bilanční sumy se řadí na 4.místo v České republice. HVB Bank CZ je dceřinou společností rakouské Bank Austria Creditanstalt, která je v rámci skupiny HVB Group odpovědná za trhy ve střední a východní Evropě. 

zdroj: tisková zpráva HVB Bank CR

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ