Unikátní aplikace pro chytré mobily od České pojišťovny

23.03.2011 | , Česká pojišťovna
Tiskové zprávy


Česká pojišťovna jako první v Česku představila užitečného mobilního pomocníka  usnadňujícího komunikaci s pojišťovnou.

Při dopravní nehodě mnohdy lidé zažívají okamžiky nejistoty a tápání. Jsou v tom nejlepším případě v šoku a jen málokdy vědí, co dělat a jak správně postupovat. Nového pomocníka v podobě mobilní aplikace právě pro tyto nelehké situace představila Česká pojišťovna. Svým klientům kromě průvodce při nehodě nabízí také možnost pomocí „chytrého telefonu“ dopravní nehodu pojišťovně nahlásit. Nová aplikace České pojišťovny s jednoduchým názvem „Pojišťovna“ bude od 15. března 2011 na App Store a Android Marketu motoristům k dispozici zcela zdarma.

Loni na podzim představila Česká pojišťovna veřejnosti unikátní produkt 1. Povinné ručení Bez povinností, který zcela změnil trh s povinným ručením a výrazně zjednodušil proces likvidace pojistných událostí. Nyní přichází jako první mezi pojišťovnami s další novinkou, která opět mění zaběhnuté pořádky a nabízí klientům významné zjednodušení procesu nahlášení škody přímo z místa nehody prostřednictvím tzv. chytrého telefonu.

„Aplikace „Pojišťovna“ zjednodušuje život všem motoristům, kteří mají u České pojišťovny sjednáno povinné ručení nebo havarijní pojištění. V blízké době však plánujeme poskytnout klientům podobný servis i u ostatních typů pojištění,“ říká Hana Kovářová, vrchní ředitelka Úseku marketingu České pojišťovny. „Jako zodpovědný lídr trhu jsme připraveni jádro kódu nové aplikace nabídnout zdarma ostatním pojišťovnám v České republice, a umožnit tak všem motoristům rychle a jednoduše řešit případné pojistné události,“ dodává Hana Kovářová.

V roce 2010 dosahovala dle průzkumu společnosti GfK penetrace tzv. chytrých telefonů na českém trhu téměř 25 %, podíl chytrých telefonů na nových prodejích je pak dokonce 60%. Chytré telefony (smartphony) už tedy nejsou výsadou pouze několika málo technických nadšenců. Nejnovější technická řešení pronikají i do oblasti pojišťovnictví a Česká pojišťovna jako aktivní lídr domácího trhu přináší další důkaz odpovědnosti vůči svým klientům - nabízí jim rychlá a jednoduchá řešení.

Díky unikátním vlastnostem aplikace „Pojišťovna“ umí chytrý telefon svému majiteli pomoci ve třech důležitých momentech: stává se průvodcem situací po dopravní nehodě a poradí, jak správně postupovat (např. kdy volat policii, jak nehodu zaznamenat atd.). Pomůže rovněž nahlásit nehodu pojišťovně (včetně přiložení fotodokumentace nebo udání polohy podle GPS) a automaticky doplní čas i místo nehody. Aplikace také dokáže s využitím mapových podkladů najít nejbližší pobočku České pojišťovny (včetně detailů jako jsou adresa, otevírací doba a telefonní kontakt).

Jak aplikace „Pojišťovna“ funguje v případě hlášení dopravní nehody?


  • 1. Aplikaci lze zdarma a rychle stáhnout z App Store nebo Android Marketu. Navigaci k těmto on-line obchodům najdou uživatelé přímo ve svých telefonech.
  • 2. Při prvním spuštění jste vyzváni k vyplnění osobního profilu (zde uživatel vyplní údaje o sobě, svém vozidle a pojištění). Vyplněný profil významně zrychlí proces hlášení škody v případě nehody.
  • 3. Poté zadáte informace o poškození vlastního vozu, případně o druhém poškozeném autě, věci či zraněné osobě.
  • 4. K hlášení je možné přiložit až 4 informační fotografie z místa nehody.   
  • 5. Před odesláním lze zadat požadavek na odtah automobilu či zapůjčení náhradního vozidla.
  • 6. Všechna data jsou nakonec odeslána do Klientského centra ČP. Na základě nahlášení škody je bezprostředně poté klient kontaktován operátorem ČP pro poskytnutí dalších informací a dokončení registrace škodní události.

Aplikace „Pojišťovna“ je vytvořena pro telefony s operačním systémem Apple (iOS) a Android. Mezi podporované telefony tedy patří kromě iPhonu 3 a 4 také vybrané modely od výrobců HTC, Samsung,  LG nebo Sony Ericsson. „Veškerý provoz aplikace funguje v off-line režimu, připojení k internetu tak potřebují klienti pouze při využití map či k odeslání záznamu o nehodě. Motoristé, kteří nemají neomezený datový tarif, se tedy rozhodně nemusejí obávat vysokého účtu za telefonní služby,“ vysvětluje Hana Kovářová.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy