Odborníci přinesou nové informace o průmyslových zónách v ČR

01.04.2011 | , CzechInvest
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


Vůbec poprvé v novodobé historii se uskuteční mezinárodní odborná konference s názvem „Průmyslové zóny v České republice“. Pořádá ji Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR. Osobní záštitu převzal ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. Speciální akce se bude konat v úterý 26. dubna 2011 v hotelu Clarion v pražských Vysočanech.

Konferenci zahájí a úvodní příspěvek přednese ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. Jak říká: „Snažíme se vstup investorům do průmyslových zón co nejvíce usnadnit. Prvním krokem by mělo být snížení zbytečné administrativní zátěže související s podnikáním a dosažení co největší transparentnosti všech procesů.“ Chybět nebude ani prezentace generálního ředitele agentury CzechInvest Miroslava Křížka. „Naší agentuře nejde pouze o to dostat investora do průmyslové zóny, důležité je, aby v místě zůstal a dál zde rozvíjel své aktivity. Aby tu zaměstnal co nejvíce lidí a navázal na sebe co nejvíce českých dodavatelů“, doplňuje Křížek.

logo MPOPřihlásit se na konferenci je možné prostřednictvím speciálních webových stránek www.prumyslovezony2011.cz po kliknutí na odkaz Registrace. Vstup je zdarma, počet účastníků je však omezený, proto je vhodné registrovat se co nejdříve. Na akci kromě výše uvedených vystoupení odborníci z průmyslových zón a ze státní i soukromé sféry seznámí účastníky s aktuální situací v jednotlivých tuzemských strategických zónách, s možnou podporou daných oblastí z fondů Evropské unie, s chystanou novelou zákona o investičních pobídkách a možností odprodeje pozemků za nižší cenu či se strategií brownfieldů a jejich využitím do budoucna. Nedílnou součástí konference bude panelová diskuse, v níž o úskalích vstupu investorů do průmyslových zón v ČR a srovnání s konkurenčními zeměmi budou debatovat zástupci projektantů, investorů, developerů a právníků.

V panelu zasednou experti ze Sdružení pro zahraniční investice – AFI, které je partnerem konference. Předseda AFI Kamil Blažek dodává: „Připravené průmyslové zóny s kvalitní dostupností bývají jedním ze základních argumentů, které investorům při zájmu o vstup do Česka nabízíme. Historicky se průmyslové zóny více než osvědčily a zafungovaly i jako magnet na další podobné investice soukromého sektoru. Důležitou roli hrají také v samotném rozvoji regionů.“

Mediálními partnery konference jsou týdeník Ekonom, časopisy All for Power, Development News, Konstrukce a SILNICE ŽELEZNICE.

Konferencí „Průmyslové zóny v České republice“ agentura CzechInvest rozjíždí stejnojmennou komunikační kampaň. V jejím rámci už vzniklo speciální logo průmyslových zón, které se v budoucnu objeví na všem, co s kampaní souvisí. Symbolem loga jsou ozubená kola, která znázorňují průmyslové využití daných oblastí. Kampaň má také ústřední sdělení, tzv. claim. Zní „Investujte v srdci Evropy“ a zdůrazňuje tak strategickou a pro investory velmi výhodnou polohu České republiky. Součástí komunikační kampaně je kromě konference inzertní kampaň. Chystá se také unikátní publikace, která přinese detailnější přehled o všech strategických průmyslových zónách v České republice. Rovněž se připravují informační spoty, které jednotlivé zóny představí.

Strategických průmyslových zón, které je možné v současné době využít, je v České republice celkem pět: Žatec Triangle a Most Joseph v Ústeckém kraji, Ostrava – Mošnov v Moravskoslezském kraji, Holešov ve Zlínském kraji a Kolín – Ovčáry v kraji Středočeském. Více najdete například na webu agentury CzechInvest – http://www.czechinvest.org/pz.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT