AWD ČR potvrdila narůst obratu a zvýšila počet privátních finančních poradců

04.04.2011 | , AWD
Tiskové zprávy


AWD ČR zažila úspěšný začátek letošního roku, když v prvním čtvrtletí podle předběžných údajů zaznamenala nárůst obratu oproti stejnému období v loňském roce v rozmezí mezi 5 až 10 %.

V posledním měsíčním srovnání se v březnu 2011 obrat oproti předchozímu měsíci dokonce zvedl o necelých 20 %. Příznivých finančních výsledků dosáhla firma především proto, že v prvním čtvrtletí 2011 přijala po náročných výběrových řízeních 110 nových privátních finančních poradců.

„Naše finanční výsledky v prvním kvartálu letošního roku potvrzují, že restrukturalizace, ke které došlo v loňském roce, byla úspěšná. V této souvislosti se potvrzuje, že naše dlouhodobá strategie orientovat se na klienty s nadstandardními příjmy, byla nastavena správně,“ komentuje finanční výsledky generální ředitel AWD ČR Michal Pyšík a dodává: „K dalšímu zvýšení celkového obratu AWD ČR v letošním roce a posílení pozice na trhu u klientů s nadstandardními příjmy zcela jistě přispěje i fakt, že za první kvartál 2011 bylo v rámci výběrových řízení přijato 110 nových privátních finančních poradců.“

Mateřská skupina AWD Holding, která oznámila finanční výsledky za rok 2010 již v březnu, dosáhla nárůstu obratu o 3,5 procenta. Celkově dosáhly společnosti AWD skupinového obratu ve výši 547 mil. euro (za rok 2009: 528,7 mil. euro).  Zisk AWD Holdingu před započtením úroků a daní (EBIT) činil 49,1 mil. euro, což představuje oproti výsledku za rok 2009 (mínus 41,1 mil. euro) zlepšení o cca 90 mil. euro. 

O AWD

AWD Holding AG je přední společností na evropském trhu správy privátních financí. Služeb AWD využívá více okolo 2 milionů privátních klientů. AWD působí prostřednictvím více než 5.500 kvalifikovaných privátních finančních poradců a cca 500 poradenských centrech v 8 zemích Evropy (v Německu, Velké Británii, Rakousku, Švýcarsku, České republice, Slovensku, Polsku a Maďarsku).

AWD Česká republika s.r.o. zahájila v České republice činnost 1. ledna 2005 a zabývá se privátním finančním poradenstvím především pro klienty s nadstandardními příjmy. V současné době disponuje šestnácti poradenskými centry. V prosinci 2008 byla vyhodnocena v největším testu poradenství v České republice, který pro časopis Osobní finance zpracovala agentura IPSOS TAMBOR, nejlepší poradenskou firmou. Porazila tak nejen ostatní poradenské firmy, ale i všechny hodnocené banky. Vice informací na www.awdcr.cz.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy