AXA Bank vstupuje na Slovensko

05.04.2011 | , AXA
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


5.4.2011 AXA Bank vstupuje na slovenský bankovní trh, kde bude stejně jako v ČR poskytovat spořicí účet s výhodnou úrokovou sazbou a nulovými poplatky za jeho zřízení a vedení. Účet lze jednoduše zřídit na internetu či přes call centrum.

„Po Belgii, Maďarsku, Švýcarsku a České republice, na jejíž trh jsme úspěšně vstoupili na začátku roku 2010, je Slovensko pátou zemí, kde AXA Bank Europe spouští své služby,“ říká Jef Van In, generální ředitel AXA Bank Europe.

AXA Bank bude na Slovensku stejně jako v ČR nabízet spořicí účet, jehož roční úroková sazba 1,85 % se skládá ze základní 1,5% sazby a věrnostního bonusu 0,35 %. Bonus je připsán ke konci roku, pokud průměrný zůstatek na účtu přesáhne 2 000 eur.

„AXA Bank Europe se zaměřuje na retailové bankovnictví, nabízí běžné spořicí účty, osobní půjčky či hypotéky. Na Slovensku v první fázi nabízíme spořicí účet s výhodnou roční úrokovou sazbou až 1,85 %. Samozřejmě bez poplatků za jeho založení, vedení i zrušení,“ upřesňuje Petr Skok, generální ředitel AXA Bank Europe pro ČR a Slovensko.

AXA Bank ve světě a v ČR

Společnost AXA Bank Europe se sídlem v Bruselu zastřešuje bankovnictví AXA Group na celoevropské úrovni. Slovensko je po České republice, Belgii, Maďarsku a Švýcarsku pátou zemí, kde AXA Bank Europe působí. Celkem má 1,1 milion klientů, a 2 000 zaměstnanců.

V České republice AXA Bank úspěšně funguje od loňského února a nabízí zde spořicí účet, který podle úrokové sazby patří dlouhodobě mezi nejlepší na trhu. Zřízení a vedení účtu je zcela oproštěno od poplatků. AXA Bank má v ČR 39 tisíc klientů, kteří na spořicí účty uložili již 11 miliard korun.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT