Soutěž Zlatá koruna 2011: začíná finálové hlasování

11.04.2011 | , Zlatá koruna
Tiskové zprávy


Dnes bylo zahájeno finálové hlasování v Ceně veřejnosti Zlatá koruna, která se každoročně udílí nejoblíbenějším finančním produktům. Současně začíná hodnocení finančních produktů v odborné části soutěže, na kterém se podílejí více než tři stovky odborníků z Finanční akademie. Konečné výsledky letošního 9. ročníku Zlaté koruny budou slavnostně vyhlášeny 2. června v TOP HOTELu Praha.

Z nominačního kola hlasování veřejnosti, které bylo ukončeno v pátek 8. dubna, postoupilo do finále dvacet finančních produktů s největším počtem získaných hlasů. V letošním ročníku byl opět pokořen dosavadní rekord v počtu hlasujících v nominačním kole. Zatímco loni bylo zasláno 58 105 nominačních hlasů, letos to bylo 64 626 hlasů. Celkově letos účastníci nominovali na tuto cenu 706 finančních produktů.

Těší nás, že zájem veřejnosti o toto hlasování již několik let neustále roste. Svědčí to o tom, jakou prestiž Zlatá koruna má a jaký význam ji zákazníci a klienti finančních společností přikládají,“ říká Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna.

Ve finálovém kole, které začíná dnes, je možné kromě internetu hlasovat i prostřednictvím SMS zpráv. Hlasování bude ukončeno 15. května. Do tohoto termínu je také možné na internetových stránkách www.zlatakoruna.info hlasovat o Ceně podnikatelů, která bude udělena nejoblíbenějším produktům pro malé a střední podnikatele.

V základní části soutěže bude o Zlatou, Stříbrnou a Bronzovou korunu letos bojovat v 15 kategoriích celkem 209 finančních produktů 77 finančních společností. Účast je tak  o něco vyšší než loni, kdy soutěžilo 206 produktů od 75 společností. V jedné z hlavních kategorií Novinka roku bude soutěžit celkem 43 produktů od 28 společností. Finanční společnosti využily možnost přihlašovat své produkty do 8. dubna. K tomuto termínu 66 společností přihlásilo do soutěže 162 produktů. Z dalších 1 094 nominací, které podle pravidel soutěže navrhli do letošního ročníku členové Finanční akademie, zařadila Rada Finanční akademie do soutěže 47 produktů.

Na základě nominací se do soutěže dostanou produkty, které by podle odborníků neměly pro své kvality a zajímavé vlastnosti uniknout pozornosti. Jejich zařazením se zvyšuje celková úroveň soutěže, její objektivita a prestiž,“ říká František Klufa, předseda Finanční akademie a finanční arbitr ČR.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy