Liška v dubnu poskytla úvěry téměř za 1,5 mld Kč

02.06.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Zájem klientů  Českomoravské stavební spořitelny o úvěry i nadále vzrůstá, co se odráží v letošních rekordních výsledcích v úvěrové oblasti.

Během měsíce dubna 2003 poskytla stavební spořitelna 6263 úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů a to v celkovém objeme 1,42 mld. Kč.
Od začátku roku 2003 tak ČMSS svým klientům poskytla prostřednictvím 20.102 úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů finanční prostředky na financování jejich záměrů v oblasti bydlení ve výši 4,57 mld. Kč. V meziročním srovnání jde o více než dvojnásobný objem finančních prostředků (nárůst  o 104,4 %); počet poskytnutých úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů narostl   o 37,3 %.
Skutečnost, že objem poskytnutých prostředků narůstá mnohem výrazněji než počet úvěrových případů naznačuje, že klienti ČMSS přistupuji ke stále náročnějším akvizicím resp. rekonstrukcím nemovitostí k bydlení. Tato skutečnost plně odpovídá avízovanému trendu zvyšujících se nároků obyvatel ČR na vlastní bydlení.

A k čemu klienti prostředky ze stavebního spoření využívali?
V dubnu využívali klienti tyto prostředky na zakoupení staršího domu nebo bytu (37,2 %) a k rekonstrukcím a modernizacím svého stávajícího bydlení (34,5 %). Téměř čtvrtina těchto prostředků byla využita na stavbu nového domu nebo bytu (22,1 %) a zbývajících 6,2 % připadá na ostatní potřeby spojené s bydlením.

zdroj: TZ ČMSS

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ