Ekonom.cz: Synot Tip a Chance požádaly o loterijní licence

20.04.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. dubna (ČTK) - Sázkové kanceláře Synot Tip a Chance požádaly o loterijní licence, informuje server Ekonom.cz. Dvojka českého kurzového sázení Fortuna, která již potřebné povolení má, chce číselnou loterii spustit v červenci. Hra Sportka společnosti Sazka, která je od 29. března v úpadku, tak bude mít podle serveru tvrdou konkurenci.

Synot Tip má podle neoficiálních informací povolení dostat už v nejbližších dnech, píše Ekonom.cz. Na přímý dotaz to podle serveru nevyloučil ani šéf Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi Karel Korynta.

Zakladatel a a spolumajitel holdingu Synot Ivo Valenta je zdrženlivější. Se skutečným startem nového projektu chce vyčkat, jak se vyvine situace kolem Sazky. Pokud by firma nynější problémy dokázala ustát, nemá podle jeho vyjádření smysl proti zavedené Sportce jít.

Sazka může o povolení pro Sportku přijít. O dalším osudu loterijní hry právě nyní rozhoduje státní dozor ve správním řízení, které bylo zahájeno na konci března kvůli desítkám milionů nevyplacených výher. Konečné slovo v celé věci patrně bude mít přímo ministr financí Miroslav Kalousek, napsal Ekonom.cz.

Synot Tip provozuje v ČR kursové sázení od roku 2003, má přepážkové pobočky, online sázkové terminály, telefonní sázení a od roku 2009 také internetové kursové sázky.

Společnost je součástí holdingu Synot, který dnes oznámil, že rozšiřuje kursové sázení na Slovensko. Spustila zde internetový sázkařský portál www.synottip.sk. Ve druhém pololetí letošního roku by měly být spuštěny také online sázkové terminály a přepážkové sběrny.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK