Asociace Visa Europe každoročně investuje 100 milionů eur do rozvoje elektronických plateb a technologií

21.04.2011 | , VISA
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


20.4.2011 Asociace Visa Europe s cílem pokračujícího růstu každoročně investuje částku 100 milionů eur do konvergencí karetních plateb s mobilními platbami a e-commerce.

„Po celé Evropě zaznamenáváme dvouciferný růst v používání karet Visa, zvláště pak karet debetních. Tento růst bude vzhledem k postupnému nahrazování hotovostních plateb elektronickými transakcemi pokračovat i v nejbližších letech. Zároveň však v nadcházejícím období můžeme očekávat prosazování bezkontaktních a mobilních plateb a růst e-commerce,“ řekl Peter Ayliffe, generální ředitel asociace Visa Europe, na konferenci členských evropských bank v Barceloně.

A dodal: „Chceme této příležitosti využít, a proto se asociace Visa Europe rozhodla každoročně investovat 100 milionů eur. Tyto investice nyní například umožní komerční spuštění mobilních plateb ještě před koncem roku 2011. Poté bude následovat spuštění plateb v rámci e-commerce jako nejpohodlnějšího a nejbezpečnějšího způsobu placení.“

Asociace Visa Europe na konferenci v Barceloně uvedla, že v roce 2011 zaznamenává pokračující dvouciferný růst. Počet zpracovaných transakcí v prvním čtvrtletí meziročně vzrostl o 22,6 %, což představuje nárůst o 10,6 % v porovnání s meziročním růstem v prvních čtvrtletích v předchozích dvou letech. Tento vývoj potvrzuje pokračuje trend růstu, který asociace Visa Europe oznámila v rámci hospodářských výsledků za rok 2010 v lednu tohoto roku. Asociace Visa Europe též od svého založení v roce 2004 investovala do platebních technologií již částku ve výši jedné miliardy eur.

Visa Europe díky těmto investicím ve výši jedné miliardy eur vybudovala infrastrukturu pro zpracování transakcí, která představuje nejspolehlivější, největší, nejbezpečnější a zároveň nejrychlejší systém autorizací, zúčtování a vyrovnání plateb v Evropě. Z těchto investic bylo navíc v Evropě financováno zavedení čipových karet, vývoj bezkontaktních, mobilních a internetových plateb a také implementace sofistikovaného řízení rizik. Asociace Visa Europe bude nyní ročně investovat 100 milionů eur do komerčního spuštění mobilních plateb a nového vývoje v oblasti e-commerce.

„Během pouhých deseti let jsme se z 1 eura zaplaceného prostřednictvím karty Visa z každých 18 utracených eur v Evropě propracovali až na 1 z každých 8 eur. Naším cílem je nyní urychlit trend nahrazování hotovostních plateb prostřednictvím toho, že trhu umožníme způsoby placení, které budou představovat přibližování elektronických plateb s mobilními technologiemi a technologiemi e-commerce,“ uvedl Peter Ayliffe.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT