Novým generálním ředitelem České rafinérské je Marek Switajewski

28.04.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. dubna (ČTK) - Generálním ředitelem a předsedou představenstva společnosti Česká rafinérská se dnes stal Marek Switajewski. Ve funkci po osmi letech vystřídal Ivana Součka. ČTK to dnes sdělila firma.

Switajewski přichází do firmy z Unipetrolu z pozice ředitele pro optimalizaci procesů, kam byl jmenován koncem loňského června. Předtím byl technickým ředitelem ve firmě TP Emitel.

Souček nastoupil do České rafinérské v roce 2002 jako investiční ředitel, o rok později byl jmenován generálním ředitelem. Předtím působil v Kaučuku Kralupy, patřil k zakladatelům Unipetrolu, kam nastoupil v roce 1995. Po pěti letech odcházel jako ředitel úseku rozvoje a člen představenstva. Dva roky řídil kolínskou společnost Koramo.

Česká rafinérská provozuje dvě největší rafinerie ropy v Česku, v Kralupech nad Vltavou a Litvínově. Většinovým vlastníkem firmy je s více než jednapadesátiprocentním podílem petrochemická skupina Unipetrol. Italská skupina Eni drží přes 32 procent akcií, zbývajících více než 16 procent má britsko-nizozemský Royal Dutch Shell.

dnv vju

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK