Bohemia Energy od července zdraží plyn o zhruba devět procent

02.05.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. května (ČTK) - Společnost Bohemia Energy od července zdraží plyn v průměru o zhruba devět procent. Růst cen způsobuje prudké zdražení ropy z posledních týdnů. V minulém týdnu oznámil zdražení plynu také dominantní tuzemský dodavatel RWE Transgas, který od června zvedne ceny v průměru o 9,5 procenta. E.ON zdraží plyn o sedm procent.

Ceny plynu se obvykle mění na začátku čtvrtletí, RWE a E.ON se však kvůli rostoucím cenám komodit rozhodly přistoupit ke zdražení již v červnu.

"My jsme se rozhodli, že zvýšení cen plynu, k němuž dochází v důsledku růstu ceny ropy na světových trzích, promítneme do našich cen až od července. Chceme tím našim zákazníkům poděkovat za loajalitu - a samozřejmě přesvědčit i další odběratele plynu, že změna dodavatele se vyplatí," uvedl Jiří Písařík, jednatel Bohemia Energy.

Bohemia Energy je největším alternativním dodavatelem plynu a elektrické energie. Plyn v současné době dodává 88.323 odběratelům a každý měsíc získává zhruba 4500 nových zákazníků.

Další tuzemští prodejci plynu zatím ceníky na třetí čtvrtletí nezveřejnili. Pražská plynárenská například plánuje nové ceny zveřejnit na konci května.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK