Jazykové školy opět na vzestupu

04.05.2011 | , Channel Crossings
Tiskové zprávy


Během ekonomické recese uplynulých let byly benefity a investice do jazykového vzdělávání jedněmi z prvních položek na seznamu krácených výdajů personálních oddělení.

Tento fakt se neblaze dotkl hlavně jazykových škol a dalších poskytovatelů příslušných služeb, konkrétně se v posledních dvou letech jednalo o pokles obratu až o 25 % . V souvislosti s tím se řada firem propadla do ztráty, což způsobilo výrazné změny na trhu. Některé jazykové školy ukončily činnost, u jiných etablovaných hráčů na trhu to vedlo k fúzím a akvizicím.

Channel Crossings, jedné z největších jazykových agentur v České republice, se povedlo toto období přejít bez významnějších zakolísání, mimo jiné díky akvizici jazykové školy Ulrych Language Studio v létě 2009. „V loňském roce se nám podařilo stabilizovat akvizicí nabyté portfolio a získat nové firemní zákazníky, proto jsme se mohli opět odrazit k růstu,“ říká Vítězslav Bican, výkonný ředitel Channel Crossings. „Růst obratu z výuky jazyků dosáhl v roce 2010 více než 20 %,“ pokračuje.

Celá skupina Channel Crossings, která zahrnuje kromě výuky jazyků také poskytování překladatelských a tlumočnických služeb a studium v zahraničí, dosáhla v roce 2010 obratu 58,1 mil, což je v porovnání s předchozím rokem růst o 12,9 %. „Jsem rád, že jsme tímto výsledkem potvrdili svou pevnou pozici mezi poskytovateli komplexních jazykových služeb,“ dodává Vítězslav Bican.

Jazyková agentura Channel Crossings byla založena v roce 1993. Posláním agentury je poskytování široké nabídky efektivních jazykových služeb tak, aby byly uspokojeny individuální požadavky domácích i zahraničních klientů z řad soukromých firem, státních organizací i široké veřejnosti. Společnost Channel Crossings má zavedený integrovaný systém řízení kvality dle požadavků norem ISO 9001:2008 a ČSN EN 15038:2006.

Více informací o Channel Crossings naleznete na www.chc.cz.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy