Raiffeisen SS ruší úrokové zvýhodnění

11.06.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Jednou z posledních spořitelen, která svým klientům poskytovala úrokové zvýhodnění byla Raiffeisen stavební spořitelna. Také ona od 1.6.2003 úrokové zvýhodnění ruší…

Stavební spoření je určeno především k získání výhodných úvěrů k financování bydlení. Pro úspěšné fungování systému stavebního spoření je nezbytné, aby v systému byli také tzv. spořící klienti, kteří potom úvěry nečerpají. Právě proto ze začátku své činnosti, právě pro nalákání spořících klientů, stavební spořitelny nabízeli klientům různá zvýhodnění, většinou v podobě úroků, pro případ že nebudou čerpat úvěr.
V současné době však postupně stavební spořitelny úrokové bonusy ruší a také snižují úrokové sazby, v závislosti na situaci na finančním trhu.

Až do konce května nabízela Raiffeisen stavební spořitelna ke svým dvěma tarifům (tarif M a tarif D) úrokové zvýhodnění v podobě úročení vkladů o 1% vyšší než v případě, kdy klient žádá úvěr. Na toto úrokové zvýhodnění mají nárok klienti, kteří se rozhodnou nečerpat úvěr a uzavřeli smlouvu v těchto variantách do 31.5.2003. U smluv uzavřených od 1.6.2003 již žádné úrokové zvýhodnění stavební spořitelna nenabízí.

Pokud tedy chcete vědět jaké úroky, případně jaké zvýhodnění stavební spořitelny v současné době nabízí, podívejte se na této stránce.

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ