OPPI nabízí podnikatelům jednu miliardu korun na vzdělávání zaměstnanců

05.05.2011 | , CzechInvest
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


4.5.2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky vyhlásilo pokračování druhé výzvy k předkládání žádostí o dotaci z programu Školicí střediska. Jednu miliardu korun budou moci podnikatelé bez ohledu na velikost využít na výstavbu, pořízení, rekonstrukce a modernizace prostor určených pro vzdělávání. Podporu je možné získat i na nákup školicích pomůcek, softwaru nebo zařízení.

„Díky podpoře z programu Školicí střediska se prostory pro vzdělávání zaměstnanců v českých firmách rozšířily už o 2 800 míst, několik tisíc dalších míst přitom ještě vznikne, jakmile se dokončí všechny už připravené projekty," říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. "Na účty českých podnikatelů už z tohoto programu zamířilo přes 400 milionů korun,“ dodává Martin Kocourek.

"Cílem programu Školicí střediska je podpořit podnikatele, kteří by rádi vzdělávali své zaměstnance, ale nemají vhodné podmínky nebo prostředky k vybudování a vybavení vlastního vzdělávacího centra,“
vysvětluje Petr Očko, ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje. „Dotace z programu může podnikům pokrýt až 60 procent nákladů, a podpořit tak jejich další rozvoj," říká Petr Očko.

„Rozvoj lidských zdrojů má pro každý podnik velký význam, zaměstnanci odvádějí kvalitnější práci a konkurenceschopnost českých firem roste,“ vysvětluje generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek. "Díky další miliardě korun určené pro program Školicí střediska se podniky ještě zlepší. Oproti původnímu znění druhé výzvy jsme navíc zvýšili minimální hranici podpory, a to z 200 tisíc na 500 tisíc korun,“ dodává Miroslav Křížek.

Agentura CzechInvest bude registrační žádosti o podporu přijímat od 1. června 2011 do 15. března 2012 a plné žádosti 1. července 2011 do 15. června 2012. O finanční podporu z programu Školicí střediska se mohou ucházet podniky bez ohledu na velikost s minimálně dvouletou historií a se sídlem v České republice, místo realizace projektu musí být mimo území hlavního města Prahy. Dotaci mohou získat podnikatelské subjekty, sdružení podnikatelů i nestátní neziskové organizace. Pro koho je program určen, přesně specifikuje příslušná výzva.

S podporou programu Školicí střediska už uskutečnila svůj projekt například společnost THT v Poličce. Zaměstnanci, dodavatelé, partneři i zákazníci společnosti se vzdělávají v novém školicím středisku za zhruba 12 milionů korun. Díky podpoře z Operačního programu Podnikání a inovace, která dosáhla 40 % původní investice firmy, společnost THT nahradila už nevyhovující provizorní či pronajaté prostory novým moderním zařízením. Od nového střediska si firma slibuje efektivnější školení a úsporu nákladů. Více informací se můžete dočíst v tiskové zprávě věnované projektu.

Žádosti o dotace ze všech dotačních programů Operačního programu Podnikání a inovace, tedy včetně programu Školicí střediska, lze spravovat výhradně prostřednictvím aplikace eAccount na internetové stránce www.czechinvest.org. Se svými dotazy se mohou zájemci obracet na informační linku o programech podpory podnikání 800 800 777, která je zdarma k dispozici ve všední dny od 9 do 13 hodin. Své podnikatelské záměry, dotazy k aplikaci eAccount nebo k možnosti získání elektronického podpisu lze konzultovat také v síti 13 regionálních kanceláří CzechInvestu, a to v pracovní dny od 8 do 16.30 hodin. Více informací nahttp://www.czechinvest.org/regionalni-kancelare.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT