Krok za krokem k vlastnímu podnikání

04.04.2011 | , onlineinvest.sk
Tiskové zprávy


Hledáte užitečné informace o podnikání? Chcete si založit vlastní společnost, ale nevíte, jak postupovat při založení společnosti? Nacházíte množství článků, ale v žádném nejsou komplexní informace? Zkuste si přečíst náš článek, ve kterém Vám krok za krokem vysvětlíme, jak postupovat. Založenie sro přináší hodně formálních "vybavovačiek", ale díky expertům na zakládání společnosti se může i pro Vás stát jednoduchou záležitostí.

Pokud chcete projít celým procesem zakládání společnosti sám a všechny náležitosti budete vyřizovat ve vlastní režie, zkuste se řídit našimi radami.

Dříve než začnete podnikat, měli byste mít přesně stanoveno, jaký obchodní název bude mít Vaše společnost. Druhou důležitou věcí je přesně si vytyčit předměty podnikání, tedy oblasti, v jakých budete podnikat, přičemž kdykoli během podnikání budete moci za poplatek svůj obor působnosti rozšířit. Třetí důležitou úlohou je určit si, kde budete mít sídlo spoločnosti. Čtvrtým krokem je určit práva a povinnosti jednotlivých společníků a přesně jejich definovat do společenské smlouvy. Zároveň s tím souvisí i další krok, kterým je prohlášení o výši vkladu, které musí podepsat každý společník, také podpisový vzor každého společníka je velmi důležitý pro právní úkony, tento krok je nezbytný také v případě že společnost bude mít jen jediného společníka. Sedmým krokem je potvrzení všech důležitých dokumentů právníkem. Po provedení všech právních úkonů Vás už jen čeká návštěva živnostenského úřadu, kde požádáte o vydání živnostenských oprávnění na jednotlivé druhy podnikání, které jste si již předem stanovily. Cestou z úřadu se zastavte na poště a zakupte si kuželky v hodnotě 331,50 €, které slouží jako poplatek za zápis společnosti do Obchodního rejstříku. Následně požádejte krajský soud o zápis Vaší společnosti do Obchodního rejstříku. Po schválení společnosti krajským soudem přihlaste svou společnost na daňovém úřadě.

Možná máte po přečtení tohoto článku dojem, že založení společnosti je velmi složitou záležitostí a najednou nemáte zájem podnikat. Nezoufejte. Vůbec nemusíte procházet celým tímto procesem. Stačí se obrátit na odborníky ze společnosti onlineinvest.sk, který všechny potřebné úkony za určitý finanční poplatek vyřídí za Vás. A který kromě zakládání nových společností nabízejí i predaj spoločností, které jsou již založeny tzv. ready made společnosti v kterých můžete podnikatelskou činnost začít realizovat ihned.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy