V soutěži Podnikavá hlava zvítězila Anna Chytilová s projektem databáze studentských reklamních myšlenek

12.05.2011 | , Univerzita Palackého
Tiskové zprávy


Vítězkou druhého ročníku soutěže Podnikavá hlava, kterou vyhlásil v lednu Vědecko-technický park Univerzity Palackého, se stala třiadvacetiletá Anna Chytilová, studentka Univerzity T. Bati ve Zlíně.

V souboji o nejlepší nerealizovaný podnikatelský záměr se ve středu 11. května utkala v prostorách VTP UP s dalšími devíti finalisty, jejichž projekty hodnotila odborná porota. Šťastná vítězka soutěže získala od VTP UP 50.000 korun na rozjezd podnikání, pronájem kanceláře na rok zdarma a další věcné ceny.

„Na projektu jsem pracovala společně s Klárou Szanyovou. Já i Klárka máme soutěživého ducha a podnikavou hlavu nosíme non-stop na krku! Výhra v soutěži je pro nás velkou motivací a hnací sílou pro úspěšnou realizaci projektu,“ řekla po vyhlášení výsledků Chytilová. Jejich společný projekt KlerAnč si klade za cíl nabízet komplexní služby v oblasti reklamy a marketingu, přičemž při práci na kampaních chtějí dívky využít databázi studentských reklamních myšlenek, které by za určitých podmínek nabízely k odkoupení firmám a velkým agenturám. Kvalitní myšlenka by se tak dočkala realizace a autor nápadu adekvátní finanční odměny.

Odborná porota hodnotila během finálových prezentací především kvalitu přípravy, samotnou prezentaci a kvalitu zpracovaného příspěvku. Anna Chytilová si podle jejího hodnocení zasloužila prvenství díky nadšení nastartovat svůj projekt KlerAnč ještě ve školních lavicích. „Chceme dokázat ostatním, že i mladé studentky mají dost kuráže a mohou úspěšně podnikat v oboru, kde je zapotřebí kreativity, inovativního myšlení, ale také managerských schopností,“ dodala Silvie Polánková, manažerka soutěže.

Na celkovém druhém místě se umístil Jaroslav Mátl s projektem Cestovní agentura Lana (cestovní agentura pro tělesně postižené). Bronzovou pozici pak obsadil s plánem na Výrobu a zpracování ovčího mléka Marek Kaleta. Kromě toho vybrala porota také dva vítěze zvláštních kategorií – Podnikatel v sukních a Nejlepší středoškolák. „Podnikatelkou v sukních se stala Pavla Gabalcová, studentka francouzštiny pro hospodářskou praxi na Univerzitě Palackého, s projektem Ladies Fitness & Spa centrum. V kategorii pro středoškoláky si prvenství odnesl Milan Holínek s plánem vybudování Centra adrenalinových sportů CAS,“ uvedla Polánková, která ocenila vysokou kvalitu všech přihlášených podnikatelských záměrů.

O tom, že soutěž Podnikavá hlava je plnohodnotnou možností jak začít podnikat, svědčí nejenom rekordní počet přihlášených, ale i fakt, že mezi finalisty byli jak studenti vysokých škol, tak i lidé již pracující nebo podnikající. Mezi vysokoškoláky byli zastoupeni nejen studenty Univerzity Palackého, ale i zástupci Univerzity T. Bati ve Zlíně, Masarykovy univerzity v Brně či Univerzity v Hradci Králové. Stejně různorodé byly i jejich nápady. „Na jedné straně se mezi finální záměry dostaly stále populárnější internetové projekty či projekty zaměřené na sport, na straně druhé i netradiční podnikatelský záměr na výrobu a zpracování ovčího mléka,“ poukázal na pestrost soutěže Ing. Radek Žilka, hlavní konzultant VTP UP.

Ačkoliv se veřejná soutěž Podnikavá hlava konala letos teprve podruhé, do soutěže se přihlásilo téměř šedesát lidí. Stejně jako v loňském roce mohli všichni využít bezplatného poradenství konzultantů VTP UP při vytváření svých projektů. Finanční odměna za první místo byla přitom oproti loňskému ročníku navýšena o dvacet tisíc na padesát tisíc korun. Novinkou byly i hodnotnější věcné dárky, včetně smart telefonů a notebooků či pronájmy kancelářských prostor v areálu parku na jeden rok pro 1.–3. místo zdarma.

Hlavními partnery Podnikavé hlavy jsou DSL Food, s. r. o., Olomoucký kraj a UniCredit Banka. Sponzorem zvláštní kategorie Nejlepší středoškolák je firma 4mol, která kromě finanční částky věnuje výherci inteligentní telefon. Firma Eola pak věnovala do soutěže finanční částku a výherci 3. místa notebook.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy