Obchodováním na burze lze zbohatnout, ale jak začít?

06.06.2011 | , MoneyExpo 2013
Tiskové zprávy


Obchodování na burze je velmi výnosný a tvrdý byznys, ve kterém může uspět úplně každý bez ohledu na vstupní kapitál. Dokud ovšem budou lidé k burze stále přistupovat jako ke casinu, nemohou očekávat nadprůměrné výnosy, tvrdí profesionální obchodník Ludvík Turek, prezident České národní asociace technické analýzy a jeden z řečníku investičního summitu MoneyExpo.

„Obrovskou výhodou obchodování na burze je, že můžete začít kdykoliv, je jedno jestli je vám 15 nebo 80. Je zajímavé, kolik lidí si myslí, že obchodník na burze musí být ekonom, analytik nebo finančník.  Když se ovšem podíváme do statistik, tak tradeři se ve skutečnosti často rekrutují z podnikatelů, manažerů, lidí z různých oborů. Pro ziskový trading je důležitější než akademický titul přirozená inteligence, selský rozum, píle, cílevědomost, schopnost pracovat pod stresem,“ konstatuje Ludvík Turek, který je považován za špičku v oblasti burzovního vzdělávání, a dodává: „Okolo tradingu existují spousty mýtů a předsudků, které mezi veřejností šíří lidé a společnosti často neschopní na burze vydělávat. I díky tomu jsou začátky na burze pro většinu začátečníků velmi neefektivní, často také velmi drahé. Rada je jednoduchá, nenechte za sebe rozhodovat někoho jiného a snažte se nastudovat principy fungování trhu sami.

Efektivní cestou, jak získat potřebné informace, jsou odborné finanční know-how konference sledující aktuální investiční trendy a podporující předávání praktických zkušeností privátním investorů. Pravidelně se konají v tradičních světových finančních centrech a poprvé konečně také v České republice. Největší investiční summit svého druhu ve střední Evropě, MoneyExpo 2011, se uskuteční 18. a 19. června v Top hotelu Praha v Praze-Chodově. Pozvání organizátorů ze společnosti Financial Progress Group přijali renomovaní investoři, tradeři a finančníci. Mezi řečníky nebude chybět Ludvík Turek, znalec umění Vladimír Železný, zakladatel Českomoravské hypoteční banky Pavel Ševčík, majitel konzultační firmy Dower-D Emil Dočkal a další experti. Summit vyvrcholí závěrečnou přednáškou legendy světového finančnictví, úspěšného amerického obchodníka s komoditami Larryho Williamse. 

Oficiální stránky summitu: www.money-expo.cz

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy