Zájem klientů UniCredit Bank o účty v cizí měně roste

07.07.2011 | , UniCredit Bank
Tiskové zprávy


UniCredit Bank zaznamenala v období před prázdninami nárůst zájmu o připojení debetních karet ke dvěma účtům. Nejčastěji mají klienti zájem vedle korunového účtu o běžný účet vedený v cizí měně, zejména v euru.

Podíl platebních karet navázaných na dva běžné účty v různých měnách se v současné době pohybuje okolo 6,5 %.

„Mezi nejvýznamnější skupiny klientů, kteří využijí tuto možnost u platebních karet, patří klienti z firemního a small business segmentu, dále klienti, kteří mají pravidelné příjmy v cizí měně. Zejména před prázdninami a dovolenými vzrůstá zájem o tuto praktickou a oblíbenou službu i u klientů ze segmentu občanů,“ uvedl Leoš Pokorný, manažer kartového útvaru UniCredit Bank.

Hlavní výhodou napojení debetní karty vedle české koruny na další zahraniční měnu je především odstranění kurzového rizika. Pokud má klient korunový účet i účet v cizí měně vázaný k jedné debetní kartě, výše jeho transakce kartou není závislá na kurzu příslušné měny. „V praxi to znamená, že klientovi, který s eurovým účtem zaplatí jakoukoliv částku platební kartou například v Itálii, jsou veškeré eurové transakce účtovány v poměru 1:1 z eurového účtu. Pokud si naopak v ČR vybere z bankomatu, je transakce automaticky stržena z korunového účtu také v poměru 1:1, “ dodal Leoš Pokorný.

Zvýšený zájem klientů o připojení debetních karet ke dvěma účtům ovlivňuje rostoucí zájem o cestování do zahraničí související s blížícími se prázdninami a pozitivní vývoj české koruny vůči ostatním měnám. Významný vliv na zřízení více účtů k jedné debetní kartě má také možnost nulového poplatku za zahraniční výběry z bankomatů skupiny UniCredit. Poplatek za výběr z bankomatů skupiny UniCredit v zahraničí je stejný jako v České republice, což pro většinu klientů, kteří využívají některé z osobních kont UniCredit Bank znamená, že za výběr neplatí žádný poplatek.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy