Stavebním spořitelnám přibývá klientů

23.07.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Letošní rok je zatím pro stavební spořitelny rekordním. Uzavírají více smluv, než kdykoli dříve…

Návrh změny systému stavebního spoření  láká stále více lidí k uzavření stavebního spoření za současných podmínek. Snížení státní podpory, prodloužení doby cyklu spoření, omezení státní podpory pro děti a spousta dalších změn, které stavební spoření znevýhodňují.

A kolik bylo uzavřeno smluv?
Do června stavební spořitelny celkem uzavřely přes 818 tisíc nových smluv. Toto číslo představuje ve srovnání se stejným obdobím loňského roku nárůst o 23 procent. Zvýšil se také  objem uzavřených cílových částek a to o 58%, což představuje necelých 140 mld Kč.

V posledních letech stavební spořitelny zažívaly žně. Předpokládalo se, že trh již bude nasycen a klientů již nebude každoročně přibývat v takovém množství. Ovšem, díky předpokládaným změnám se lidé snaží ještě letos uzavřít stavební spoření a získat jej tak za současných výhodných podmínek. Stavební spoření má uzavřeno již více než 5 mil lidí, tedy každý druhý obyvatel.

Od příštího roku, pokud bude schválena změna zákona o  stavebním spoření, by podpora měla klesnout ze současných 4500 korun na pouhých 2400 Kč ročně a doba spoření by se měla prodloužit na 6 let. A proto se není třeba se podivovat tomu, že se lidé snaží uzavřít smlouvy ještě letos.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ