O Variabilní hypotéku mají zájem lidé s vyššími příjmy

13.07.2011 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


Průměrná výše Variabilní hypotéky od GE Money Bank dosahuje 2 milionů korun, což je výrazně více, než je u hypoték na trhu běžné (1,6 milionu korun).

O Variabilní hypotéku mají totiž zájem zejména klienti s vyššími příjmy, kteří preferují možnost flexibilního splácení hypotéky podle aktuální finanční situace. GE Money Bank nabízí svým klientům možnost předčasně splácet Variabilní hypotéku formou mimořádných splátek bez poplatků. První takovou splátku je možné uskutečnit již po 12 anuitních splátkách, ve výši až 25 % z vyčerpané výše úvěru.

„Zájem klientů o Variabilní hypotéku roste, aktuálně tvoří 10 % námi sjednaných hypoték a očekáváme, že ještě dále poroste. Navíc v posledních měsících významně vzrostl i celkový počet námi sjednaných hypoték,“ potvrzuje Marcela Lokajová, manažerka hypotečních úvěrů GE Money Bank. „Kromě nízké úrokové sazby klienti na Variabilní hypotéce nejvíce oceňují flexibilitu předčasného splácení a tím sami řídí měsíční splátky a splatnost úvěru,“ dodává Marcela Lokajová.

Variabilní hypotéku GE Money Bank nabízí s úrokovou sazbou 2,99 % p.a. Úroková sazba je složena z pohyblivé a fixní části. Pohyblivá složka je závislá na situaci na peněžních a kapitálových trzích, na kterých si banka opatřuje své finanční zdroje. Fixní část úrokové sazby je možné zvolit s platností na 1, 3, 5 let nebo po celou dobu splatnosti úvěru. Bankou pravidelně vyhlašovaná úroková sazba variabilní hypotéky je splatná až následující měsíc.

Variabilní hypotéku od GE Money Bank lze sjednat ve výši od 300 000 korun, maximálně do 80 % tržní ceny nemovitosti. Doba splácení se pohybuje od 5 do 25 let. Pravidelné splátky probíhají vždy 23. den v měsíci. Ke všem hypotékám nabízí GE Money Bank možnost sjednat si pojištění schopnosti splácet úvěr. Klienti tak získávají jistotu splácení svých závazků i v případě nepříznivých životních situací.

Výhody Variabilní hypotéky:

  • Jedna z nejnižších úrokových sazeb
  • Velká flexibilita předčasného splácení
  • Bezplatné zasílání notifikací (formou SMS, emailu) o změně splátky, upozornění na nedostatek finančních prostředků na BÚ
  • Fixace pevné části sazby je možná až na dobu splatnosti úvěru
  • Možnost změny produktu na fixní sazbu i přechod ze stávající fixní hypotéky na hypotéku s variabilní sazbou

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy