Zájem o úvěry Stavební spořitelny České spořitelny stoupá

30.07.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Nárůst zájmu klientů o úvěry zaznamenala také Stavební spořitelna České spořitelny. V prvním poletí letošního roku zaznamenal objemu úvěrových obchodů meziroční nárůst o 27 procent.

V prvním pololetí 2003 poskytla stavební spořitelna celkem 11 523 nových úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů v objemu 2,3 mld. Kč.

"Rostoucí zájem klientů v oblasti úvěrových obchodů  očekává  Stavební spořitelna České spořitelny také v druhé polovině roku,"  sdělil  Friedrich Weiss, člen představenstva a náměstek generálního ředitele Stavební spořitelny České spořitelny a dodal: "Předpoklad vývoje  podporuje mj. skutečnost, že od ledna 2003 využilo téměř 2500 klientů možnost rezervovat si  úvěr ze stavebního spoření."

Počet poskytnutých úvěrů i jejich výše vykazují vzestupný trend. Jen v červnu 2003 vzrostl počet poskytnutých úvěrů ze stavebního spoření  ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 43, 3 procent, jejich výše o 67, 4 procent.  Počet překlenovacích úvěrů vzrostl meziročně za toto období o 56,4 procent, jejich výše o 108 procent.

Klienti Stavební spořitelny České spořitelny využívají prostředky ze stavebního spoření nejvíce na pořízení staršího bytu nebo rodinného domu. Stavební spořitelna České spořitelny  ale zaznamenala také nárůst  u investic na stavbu rodinných domů a koupi nových bytů. Klienti v prvním pololetí roku 2003 investovali do rekonstrukcí a modernizací svého stávajícího bydlení či využili prostředky na ostatní investice spojené s bydlením.

Stavební spoření svými výsledky potvrzuje svou pozici nejdostupnějšího a nejčastěji využívaného prostředku financování individuálních bytových potřeb obyvatel ČR. Jako takové úspěšně naplňuje svou roli jednoho z pilířů státní bytové politiky a sociální politiky vůbec.

Zdroj: tisková zpráva Stavební spořitelny České spořitelny

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ