Objem poskytnutých hypoték roste

08.08.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Objem poskytnutých hypoték GE Capital Bank se meziročně zvýšil. V porovnání s koncem prvního pololetí loňského roku došlo k růstu objemu o téměř 89 %.

GE Capital Bank poskytla k 30. červnu 2003 celkem 4125 hypoték v celkovém objemu 4,048 mld. Kč. Na růstu zájmu klientů o hypotéku GE Capital Bank měly vliv mimo jiné novinky, které banka nabídla klientům v letošním prvním pololetí - šlo například o neúčelový doplňkový úvěr či hypotéku bez poplatku za zřízení a vedení.

Od svého vstupu na hypoteční trh poskytla GE Capital Bank k 30. červnu 2003 celkem 4125 hypoték v celkovém objemu 4,048 mld. Kč. Ke konci prvního pololetí loňského roku dosáhl celkový počet poskytnutých hypoték 2288 a objemu 2,143 mld. Kč - meziročně tak došlo ke konci letošního června k růstu počtu hypoték o 80,3 % a objemu o 88,9 %.

Průměrná výše poskytnuté hypotéky činí 956 tisíc Kč. GE Capital Bank však v poslední době zaznamenává růst průměrné výše objemu hypoték - u hypoték poskytnutých během letošního prvního pololetí  průměrná výše přesáhla  jeden milion Kč.

GE Capital Bank poskytla během prvních šesti měsíců letošního roku 1036 hypoték v objemu 1,140 mld. Kč. Oproti prvním šesti měsícům minulého roku jde o 65% růst.

Nejvíce hypoték poskytla GE Capital Bank v prvním pololetí v Praze a Středních Čechách (42 % poskytnutých hypoték), dále na Moravě (20 % poskytnutých hypoték). Velmi dobře se osvědčil prodej prostřednictvím externích partnerů, jehož podíl přesáhl 20 % všech poskytnutých hypoték.

V prvním pololetí pokračovala GE Capital Bank ve snižování úrokových sazeb hypoték a dnes poskytuje hypotéky s roční fixní periodou od 3,89 % p. a. a s pětiletou fixní periodou již od 4,60 % p. a.

S velkým zájmem klientů se setkaly novinky nabídnuté v prvním pololetí letošního roku. Šlo především o představení tří nových variant hypotéky, které umožňují klientům zvolit si optimální podobu hypotéky, jež nejvíce odpovídá jejich potřebám. Klienti mají například možnost získat hypotéku bez poplatku za vedení nebo si mohou zvolit hypotéku s širokou pojistnou ochranou, přičemž poplatek za ni je již zahrnut v úrokové sazbě.

GE Capital Bank nabízí všem zájemcům o hypotéku možnost získat pojištění pro případ nemoci, invalidity či ztráty zaměstnání a úmrtí. V těchto případech převezme splácení hypotéky za klienta pojišťovna. K hypotéce GE Capital Bank je možné si zřídit i pojištění nemovitosti či kapitálové životní pojištění.

"Chceme klientům umožnit vybrat si hypotéku, která nejen co nejvíce odpovídá jejich potřebám, ale je pro klienty optimální i z hlediska výše měsíční splátky. Pro klienty totiž není podstatná ani tak výše úrokové sazby, jako celková výše měsíční splátky a rychlost s jakou hypotéku získá," řekl Miroslav Šebesta, produktový manažer hypoték GE Capital Bank, a dodal: "Očekáváme, že růst počtu poskytnutých hypoték bude v druhém pololetí letošního roku minimálně stejně dynamický jako v prvním pololetí. Podpoří ho i naše stále širší spolupráce s realitními kancelářemi a developery. Díky této spolupráci mohou klienti získat naši hypotéku přímo v realitních kancelářích a developerských společnostech, u nichž si vybrali své nové bydlení. U vybraných spolupracujících společností mohou klienti navíc získat hypotéku GE Capital Bank za výhodnějších cenových podmínek."

GE Capital Bank nabízí od dubna klientům k hypotéce doplňkový neúčelový úvěr. Lze ho například využít pro nákup zařízení nového bydlení - banka však nijak neomezuje, na co jsou prostředky získané jeho prostřednictvím použity. Neúčelový úvěr až do výše jeden milion korun a je poskytován na období 5 až 30 let.

GE Capital Bank jako jediná na trhu umožňuje předčasné splacení hypotéky bez sankcí. Pokud klient při uzavření hypotéky využije možnost zřídit si mimořádnou splátku, může kdykoliv předčasně splatit část úvěru bez jakýchkoli sankcí. O předčasné splacení je mezi klienty zájem - u hypoték uzavřených v prvním pololetí letošního roku o této možnosti uvažovalo 80 % klientů. K samotnému předčasnému splacení však zatím přistoupila pouze malá část klientů.

Zdroj: Tisková zpráva GE Capital Bank

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ