Tržby Sazky stále rostou, i když méně než v minulých týdnech

29.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. července (ČTK) - Celkové tržby Sazky stále rostou, i když ne tak strmě jako v uplynulých týdnech. Vstup konkurence na trh loterií Sazka zaznamenala pouze krátkodobou stagnací tržeb v minulém týdnu, k poklesu vkladů ale nedošlo. ČTK o tom dnes informovala mluvčí insolvenčního správce Sazky Lenka Tichá. Konkurenční společnosti Tipsport a Fortuna příjmy vkladů ze svých loterií Tipšestka a Loto nezveřejnily.

Sazce, která je od konce května v konkurzu, vzrostly proti minulému týdnu tržby za loterijní činnost podle Tiché celkově o tři procenta. Tržby z loterie Sportka stouply o 10,5 procenta, u Šance o devět procent a u Euromilióny o 6,5 procenta. Týdenní tržby ze Sportky se pohybují v řádu desítek milionů Kč.

Sazka dnes proplatila další velkou výhru. Šťastná čísla padla výherci ve Sportce při nedělním losování na konci května a šlo o více než 25 milionů Kč. Zálohu 400.000 Kč převzal výherce v hotovosti hned, podle zákona, doplatek zaplatil insolvenční správce dnes. Sazka od počátku letošního roku na velkých výhrách a Jackpotech zaplatila přes 300 milionů korun, upozornila Tichá.

Fortuna spustila novou číselnou loterii Fortuna Loto 18. července. Cílem firmy je získat do dvou let 30 procent trhu s číselnými hrami a později se stát jeho lídrem. "Výsledky zatím nechceme zveřejňovat, soustředíme se na maximální doplnění a doladění obchodní sítě, rovněž samotná marketingová kampaň k loterii bude spuštěna v září. Relevantní výsledky tedy budou v následujícím období," řekl ČTK mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Sázková kancelář Tipsport, která Tipšestku spustila o týden dříve, přijala první týden prodeje své nové číselné loterie vklady mezi dvěma a třemi miliony korun. "Náběry jsou velmi podobné jako v prvním a druhém týdnu, navíc ještě víkend před námi a zvlášť pátek bývá silný," komentoval dnes výsledky mluvčí společnosti Jiří Hadrava.

Spuštěním číselných loterií vstoupila konkurence do oblasti dosud plně kontrolované Sazkou. Její pozici na trhu ale oslabily problémy se splácením pražské haly O2 arena a následné uvalení konkurzu. Toho chtějí využít i další firmy. Povolení k provozování číselných loterií už od ministerstva financí dostaly také společnosti Chance a Synot Tip. Ta spuštění číselné loterie plánuje na září letošního roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK