Společnost Colosseum, a.s. obdržela i v roce 2011 AAA rating ČEKIA Stability Award

03.08.2011 | , Colosseum, a.s.
Tiskové zprávy


Pro rok 2011 získala společnost Colosseum, a.s. již podruhé v řadě nejvyšší možné ratingové hodnocení ČEKIA Stability Award 2011 - AAA, excelentní - a zařadila se mezi nejstabilnější firmy v České republice.

ČEKIA Stability Rating poskytuje nezávislý pohled na finanční a nefinanční bonitu firmy, vyjadřuje její současný stav, finanční situaci, a to včetně predikce budoucího rizika. I v roce 2011 získala společnost Colosseum, a.s. nejvyšší možné ratingové hodnocení, podle kterého jde o stabilní společnost s vysokou pravděpodobností spolehlivého plnění závazků. „Je nám ctí, že se tímto výsledkem společnost Colosseum, a.s. opět zařadila do nejprestižnější skupiny nejstabilnějších společností v České republice.,“ komentuje Jiří Šťastný, ředitel a předseda představenstva společnosti Colosseum, a.s.

Společnost Colosseum, a.s. patří mezi nejvýznamnější české nebankovní obchodníky s cennými papíry se specializací na burzovní a OTC deriváty (komodity, Forex a CFDs). Na českém trhu působí společnost Colosseum, a.s. již od roku 1997 a je jedním z prvních obchodníků s cennými papíry s licencí na deriváty. Díky dlouholetým zkušenostem nabízí společnost Colosseum, a.s. individuální i korporátní klientele široké portfolio služeb od zprostředkování burzovních obchodů až po správu aktiv.

Česká kapitálová informační agentura, a.s. (ČEKIA) je vedoucí poskytovatel ekonomických (finančních, kreditních, obchodních a marketingových) informací o firmách prostřednictvím široké nabídky databázových produktů a služeb s vysokou přidanou hodnotou. Zaměřuje se na informace především z České a Slovenské republiky. Díky silnému zahraničnímu vlastníkovi poskytuje i informace z celé Evropy. ČEKIA Stability Rating je ratingový model predikující riziko úpadku českých firem v období následujících dvanácti měsíců.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy