Česká spořitelna rozšiřuje využití hypoték, nově nabízí hypoteční financování montovaných domů na bázi dřeva

04.08.2011 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Hypotéku České spořitelny lze od 1. srpna použít i na financování montovaného domu na bázi dřeva.

Česká spořitelna rozšiřuje od srpna 2011 využití hypoték i na financování montovaných domů na bázi dřeva, a to bez nutnosti zajištění jinou nemovitostí. Zaplňuje tak slabé místo na trhu, kdy montované domy byly dosud většinou složitě financovány předhypotečním úvěrem či zajištěním jinou nemovitostí.

„Výstavby montovaných domů jsou velmi rychlé a mezi klienty v současné době hodně žádané. Samotná výstavba ale často předběhne administrativní kroky, což doposud komplikovalo její financování. Díky nové službě Financování montovaných domů banka uvolní až 90 % ceny díla ještě před tím, než se zapíše rozestavěný dům do katastru nemovitostí. Zbylých 10 % ceny může klient čerpat po zápisu do katastru,“ uvedla Veronika Jančová, ředitelka odboru úvěry na bydlení a podnikání České spořitelny.

Financování montovaných domů je možné využít při výstavbě od předních dodavatelů sdružených v Asociaci dodavatelů montovaných domů, což klientům zaručuje dodržování vysokých standardů při výstavbě a tím vysokou kvalitu pořizovaného domu.

Česká spořitelna poskytla občanům za 1. pololetí letošního roku 9 321 nových hypoték v celkovém objemu 14,02 mld. Kč. Oproti stejnému období minulého roku tak počet hypoték vzrostl o 107 % a objem o 119 %.

Hypotéka České spořitelny je poskytována bez poplatku za vyřízení s úrokovým zvýhodněním 0,3 % pro tříletou, čtyřletou a pětiletou dobu fixace, v případě úrokového zvýhodnění podmínkou zůstává minimálně dvacetiletá doba splatnosti. Klienti mohou také využít slevu 0,5 % z úrokové sazby za aktivní využívání Osobního účtu ČS. Snadno se tak mohou dostat na minimální pevnou úrokovou sazbu od 3,59 % a zajistit si výhodnou sazbu na více let dopředu. Hypotéka České spořitelny nabízí klientům vedle úrokového zvýhodnění a možnosti bez fakturového čerpání na výstavbu i variabilní splácení, tedy možnost přerušení splácení a odkladu či změny splátek. Klient si tak může v průběhu splácení hypotéky sám určit výši splátky.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy