HZL s kuponem 4,5 % p.a.

12.08.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Česká spořitelna 6.8.2003 stanovila podmínky v pořadí již třetí emise hypotečních zástavních listů, kterou vydává  v rámci svého dluhopisového programu.

Úroková sazba kupónu je pevně stanovena na 4,50 % p.a. Celkový objem hypotečních zástavních listů vydávaných k datu emise, kterým je 21. srpen 2003, činí 2,35 mld. Kč, ISIN CZ0002000276 a splatnost je v roce 2008. Jmenovitá hodnota jednoho hypotečního zástavního listu je 10000 Kč. Emisní kurz hypotečních zástavních listů činí 106,01 %.

Hypoteční zástavní listy jsou určeny jak bankám a institucionálním investorům, tak i drobným investorům. Na vybraných pobočkách České spořitelny je bude možné nakupovat od konce srpna letošního roku. Seznam obchodních míst a podmínky distribuce HZL budou dostupné k datu emise na www.csas.cz a na informační lince Finanční skupiny České spořitelny 800207207. Hypoteční zástavní listy byly přijaty k obchodování na volném trhu Burzy cenných papírů Praha, a.s., a jsou tudíž registrovanými cennými papíry ve smyslu zákona.

Emise je součástí dluhopisového programu hypotečních zástavních listů, jehož celkový maximální objem nesplacených hypotečních zástavních listů stanovila Česká spořitelna na 10 mld. Kč. Doba trvání programu činí 15 let. Prospekt dluhopisového programu se společnými emisními podmínkami a emisní dodatek s doplňkem emisních podmínek pro danou emisi schválila Komise pro cenné papíry a jsou k dispozici u České spořitelny jako emitenta a vedoucího manažera emise a na Burze cenných papírů Praha, a.s.

"Cílem dluhopisového programu a této emise je podpořit dynamický rozvoj trhu hypotečních úvěrů,  využít příznivých tržních podmínek pro klienty a nabídnout zájemcům z řad drobných, ale i institucionálních investorů zajímavý investiční instrument střední délky splatnosti s  vynikajícím kreditním  rizikem," uvedl Daniel Heler, náměstek generálního ředitele České spořitelny.

První emisi z dluhopisového programu hypotečních zástavních listů vydala Česká spořitelna ve dvou tranších v celkovém objemu 3,0 mld. Kč s datem emise 8. listopadu 2002. Druhá emise byla vydána v maximálním objemu 3,0 mld. Kč s datem emise 6. března 2003.

Zdroj: Česká spořitelna

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ