Je výhodnější hypotéka nebo stavební spoření

17.08.2011 | , Hypoteční banka
Tiskové zprávy


Na současném trhu je široké spektrum nemovitostí pro bytové potřeby a málokterý zájemce o bydlení, který má potřebu pořídit si vlastní byt či dům je schopen zaplatit celou nemovitost z vlastních úspor a je tak nucen hledat jiné finanční prostředky.

Takový klient musí proto hledat pomoc u bankovních institucí, které nabízejí hypotéky na bydlení nebo úvěry ze stavebního spoření. Český trh s nemovitostmi je specifický v tom, že je tu stále ještě velké množství bytů v družstevním vlastnictví. Vzhledem k tomu, že v případě družstevního bytu si nekupujeme byt, ale jen práva k jeho užívání, přesto se cena družstevních bytů pohybuje na srovnatelné úrovni s byty v osobním vlastnictví a způsob financování je podobný. V obou případech lze využít hypoteční úvěr nebo úvěr ze stavebního spoření.

Hypoteční úvěry totiž  vyžadují zajištění zástavním právem k nemovitosti již při minimální poskytované výši. V takovém případě je vhodné využít úvěru stavební spořitelny, která bude vyžadovat nejspíše jen úvěrové zajištění v podobě ručitele. Banky samozřejmě nabízejí i možnost financovat družstevní byt z hypotečního úvěru, ale je nutné zástavu řešit zastavením jiné nemovitosti.

Nedílnou součástí každého úvěru je samozřejmě i jeho cena, tedy úroková sazba. V současné době neexistují příliš velké rozdíly mezi úrokovými sazbami hypotečních a překlenovacích úvěrů ze stavebního spoření. Přesné hodnoty úrokových sazeb u hypoték je možné získat online prostřednictvím internetových online kalkulátorů hypoték, například Hypotéka po webu.

Hypotéka po webu je jednou z využívaných forem žádosti o hypotéční úvěr a finanční prostředky pro financování nového bydlení je možné získat v několika jednoduchých krocích bez nutnosti návštěvy bankovní instituce. Samozřejmostí je možnost bezplatného využití služeb finančních poradců Hypoteční banky, kteří kvalifikovaně poradí a naleznou optimální řešení pro každého klienta.

 

 


Autor článku

Komerční sdělení

Články ze sekce: Tiskové zprávy