Hušák oznámil, že končí jako předseda představenstva Sazky

22.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. srpna (ČTK) - Dosavadní předseda představenstva loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák končí ve své funkci. Hušák to oznámil ve zprávě zaslané dnes ráno novinářům. Od 10:05 přitom začala valná hromada Sazky, která by měla mimo jiné právě Hušáka z funkce odvolat. ČTK to dnes řekla mluvčí insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky Lenka Tichá s tím, že dnešní valné hromady se Hušák neúčastní.¨Sazka je od května v konkurzu.

"Jsem hrdý na to, že jsem mohl 16 let stát v čele jedné z nejúspěšnějších českých společností a mohl sloužit českému sportu," uvedl ve zprávě zaslané novinářům Hušák.

Podle Pavla Kořana, šéfa Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV), který je největším akcionářem Sazky, panuje ohledně odvolání Hušáka mezi akcionáři shoda. Předseda představenstva byla poslední funkcí Hušáka v Sazce.

Hlavním bodem programu dnešní hromady bude volba představenstva Sazky, jeho předsedy a místopředsedy. Stejný program byl na programu předchozích dvou valných hromad, které se ale nekonaly. Ta první se neuskutečnila, protože se jí Hušák nemohl zúčastnit kvůli problémům s cestovními doklady. Před druhou někteří akcionáři neměli k dispozici své akcie.

Insolvenční správce Cupka Hušáka v červnu odvolal z funkce generálního ředitele, což ale Hušák neuznává. Cupkův tým rozjíždí činnost Sazky a očekává nárůst tržeb firmy, které v době vyhlášení konkurzu na přelomu května a června klesly na historické minimum.

Cupka v pátek vyhlásil výběrové řízení na prodej Sazky. O vítězi bude rozhodovat výhradně cena. Soutěže se může zúčastnit prakticky kdokoliv, kdo splní základní podmínky stanovené insolvenčním zákonem. Sazka je v konkurzu od konce května. Sazka bude prodána ve veřejném výběrovém řízení jako celek jednou smlouvou.

Odpoledne Sazka pořádá tiskovou konferenci k výsledkům valné hromady, prodeji společnosti, podzimní reklamní kampani firmy a vývoji tržeb po nástupu konkurence.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK