V září začíná škola investování

26.08.2011 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM zahájila registrace do podzimní školy investování. Během 4 měsíců uspořádá semináře v 60 městech po celé České republice, v nichž proběhne celkem 100 seminářů pro úplné začátečníky i zkušenější investory.

Pro nováčky je připraveno oblíbené téma s názvem „Základy investování na kapitálovém trhu“, kde je na programu seznámení s fungováním trhu a jeho principy. Investorům jsou zde představeny hlavní zásady racionálního investora, možnosti investování a nejpoužívanější investiční strategie. Součástí je rovněž on-line ukázka nákupu nebo prodeje vybraných akcií.

Navazující seminář pro mírně pokročilé investory s názvem „Analýza cenných papírů a inteligentní pokyny“ prezentuje základní stavební kameny analýzy cenných papírů demonstrované na praktických příkladech, a možnosti obchodování s inteligentními pokyny, které se automatickou reakcí na tržní vývoj snaží o maximalizaci zisku či minimalizaci ztráty.

Zkušeným investorům je určeno téma „Efektivní krátkodobé obchodování v akci“, jež se věnuje pojmům finanční páka a krátký prodej (short sale). Vysvětluje principy úvěru na obchodování s cennými papíry a seznamuje investory s futures, jejichž prostřednictvím je možné spekulovat na krátkodobé pohyby komodit jako ropa nebo zlato, akciových indexů či měn - a to jak na jejich vzestup, tak na jejich pokles. Prostor je věnován i dalším alternativám obchodování s komoditami.

Účast na všech seminářích je bezplatná. Jedinou podmínkou je jednoduchá registrace prostřednictvím internetových stránek Fio banky, popřípadě české burzy RM-SYSTÉM.

„Škola investování je naším dlouhodobým projektem, jenž se dle našich dosavadních zkušeností těší oblibě široké veřejnosti. Vzhledem k tomu, že události posledních týdnů posílily zájem Čechů o zajímavé investiční příležitosti na burze, očekáváme nyní i zvýšený zájem o informace k možnostem investování. Tomu odpovídá i počet pořádaných akcí, jejichž místní působnost se stále rozšiřuje,“ říká k tomu Marek Polka, ředitel Klientské divize Fio banky.

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy