Zářijové akční nabídky: Bydlení je stále v kurzu

02.09.2011 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


V září půjde stále získat úvěry na bydlení za nižší než už tak nízké úroky; poplatky se navíc odpouští i nadále. Na své si ale přijdou i fanoušci kreditních karet, studenti či motoristé. AKTUALIZOVÁNO

Uzavírat produkt pouze kvůli akční nabídce je samozřejmě hloupost. Zřejmě nepodepíšete smlouvu o penzijním připojištění, kde si na peníze sáhnete nejdříve za 15 let, jenom kvůli hezkému batohu, který si přidává v daném měsíci jako dárek.

Pokud však chcete uzavřít nějaký konkrétní typ finančního produktu a je vám apriori jedno kde, není na škodu vědět o momentálně probíhajících akcích. Banky mohou v daném měsíci nebo kvartále zvýhodňovat své spořicí produkty nebo třeba úvěry sazbami, ke kterým byste se jindy nedostali. A proč neuzavřít finanční produkt tam, kde k němu dostanete nějaký dárek, než vedle, kde byste dostali ten samý produkt v bledě modrém, ale samotný?

Z tohoto důvodu se Finance.cz rozhodly zveřejňovat vždy na začátku měsíce článek, který bude na probíhající akce upozorňovat. Zajímají nás pouze časově ohraničené akce, které přináší nějakou evidentní výhodu.

Mapujeme akční nabídky bank, pojišťoven, stavebních spořitelen, družstevních záložen a penzijních fondů. Zmiňujeme nejen akce, které začnou a skončí daný měsíc, ale i ty, které začaly třeba v srpnu a budou trvat do konce října. Zda zařadit časem i investiční produkty, bude záležet na vaší poptávce, kterou můžete vyjádřit v diskuzi pod článkem.

Diskuze je důležitou součástí článku. Ten totiž na akční nabídky jenom upozorňuje - nekomentuje a neanalyzuje je. Dozvíte se tedy, že např. banka X odpouští v prosinci poplatek za sjednání hypotéky. Zda je u ní však výhodné sjednat úvěr, když zohledníme další faktory, bude až předmětem možné následující diskuze.


Banky

     

  • Citibank umožní držitelům Citi kreditní karty výhody v rámci Food Festivalu. V období od 15. 9. do 5. 10. 2011 lze v několika desítkách restaurací po celé ČR získat dvě hlavní jídla z jídelního lístku za cenu jednoho. Navíc můžete denně vyhrát 2 000 Kč a tři z vás dostanou na konci festivalu výhru v hodnotě 20 000 Kč. 
  • Pokud máte u České spořitelny vedený sporožirový účet, můžete v období od 1. června do 30. září vybírat z tohoto účtu libovolnou cizí měnu a zajistit si valuty pro letní cesty do zahraničí zdarma - na poplatku za prodej cizí měny totiž s touto nabídkou ušetříte minimálně 50 Kč, při větších výběrech i více.  
  • ČSOB spustila podzimní kampaň na podporu investic, která potrvá do 31. 10. - při uzavření spořicích a investičních produktů obdržíte dárkové předměty, které jsou tematicky vázané k Jakubu Vágnerovi, který se stejně tak jako na jaře stal tváří této kampaně. U hypoték pokračuje ČSOB v nabídce dvojnásobných slev za platby a pojištění a nabídce hypoték bez poplatku za zpracování u HU70 a HU85, viz akce Hypoteční banky, jejíž hypotéky ČSOB prodává.    
  • Navštivte ve dnech 12. – 23. 9. 2011 kterékoli obchodní místo GE Money Bank a získejte: úrokovou sazbu od 2,99 % ročně, zpracování hypotečního úvěru zdarma a odhad nemovitosti zdarma. Nabídka sazby od 2,99 % ročně platí pro variabilní hypotéku se zvolenou fixací pevné části úrokové sazby na 1 rok.
    Od 1. září do 31. prosince 2011 běží akce pro všechny kreditní karty Money Card Plus a MoneyCard Gold vydané v tomto období. Jejich držitelé získávají vedení těchto karet na jeden rok zdarma. Kromě tohoto jim po dobu tří měsíců bude vracena částka ve výši 10 % hodnoty každého jejich nákupu zpět na úvěrový účet. Tento benefit lze čerpat až do výše 500 Kč za měsíc.
    Z každého nákupu, který od 1. září do 30. listopadu 2011 klienti GE Money Bank zaplatí kreditní kartou s věrnostním programem bene+ v síti prodejen kika, jim nyní bude vráceno 10 % (v případě debetní karty 5 %) z transakce zpět na účet. Až do 30. září mohou klienti využít také zvýhodněné akce v síti knihkupectví Neoluxor a Neopalladium, kde je odměna dokonce 20 % u kreditních karet a 10 % u debetních karet. Odměna platí na veškeré i zlevněné zboží, a to i při nákupu v internetovém e-shopu.
  • Hypoteční úvěry u Hypoteční banky se 70 % LTV jsou bez poplatku za zpracování; pro úvěry do 85% LTV je účtován paušální poplatek ve výši 4900 korun. Akce „poplatkové prázdniny“ platí pro všechny fixace úrokové sazby, nevztahuje se však na předhypoteční úvěry. Hypoteční banka uvedla už během dubna některé akce, které běží až do současné doby; jednou z nich je tzv. dvojitá sleva z úrokové sazby u hypotečního úvěru s využitím dalších dvou produktů skupiny ČSOB – běžného účtu u ČSOB a pojištění u ČSOB Pojišťovny. Celkově to znamená slevu ve výši 0,3 % (při využívání běžného účtu) a slevu ve výši 0,2 % při sjednání 2 ze 3 produktů pojištění. Akce běží od 9. května až do odvolání; další nabídkou je podpora nového bydlení, vyhlášená 1. 4.  – vztahuje se na novostavby nebo projekty nové výstavby s datem kolaudace od 1.1.2009 – speciální úroková sazba je tu nižší o 0,3 % pro fixace na 3 nebo 5 let (akce platí do odvolání).
  • Nová akční nabídka Komerční banky přináší zvýhodnění hypotečních úvěrů. Díky snížení úrokové sazby na hranici 3,49 % a odpuštění poplatku za zpracování úvěru mohou klienti KB ušetřit v průběhu splácení hypotéky až několik desítek tisíc korun. Hypotéky na bydlení získají v Komerční bance bez poplatku za zpracování všichni klienti, kteří zvolí fixaci na 3 a více let, podají žádost o hypotéku do 30. 9. 2011 a podepíší smlouvu o hypotečním úvěru do 30. 11. 2011.
    Pro studenty je zde od KB nabídka konta G2 - v období od 1. 9. do 31. 10. získá prvních 2 500 nových účtů bonus 500 Kč.
  • LBBW Bank pokračuje ve zvýhodňování určité fixace hypoték a pro úvěry do 70 % LTV nabízí 3letou fixaci za 3,59 % p.a. Platí i pro refinancování a konsolidace.
  • Uzavřete-li si u mBank do 15. září (prodlouženo z 31. srpna) cestovní pojištění ke své platební kartě (debetní nebo kreditní) získáte deštník mBank a můžete vyhrát jeden z deseti kosmetických balíčků Oriflame v hodnotě 10 000 korun. 
  • Poštovní spořitelna spustila v září akci na kreditky: Všichni držitelé Era kreditky, kteří s kartou provedou v období od 1. září do 31. října alespoň 3 transakce (každou v minimální výši 300 Kč), mohou získat jeden z tisíce poukazů do Datartu v hodnotě 500 korun.   
  • Volksbank CZ nabízí od 1. září 2011 v rámci kampaně „Refinancování bez starostí“ nově příchozím klientům refinancování hypotečního úvěru nebo úvěru ze stavebního spoření s atraktivní úrokovou sazbu 3,69 % p.a. pro splatnost do 10 let a 3,89 % pro splatnost nad 10 let. Akce platí do konce září.  
  • Wüstenrot jde získat stále slevy na poplatcích za vyřízení hypotéky. 5leté fixace jsou zcela bez poplatku, dvou i tříleté fixace a ostatní typy hypoték za jednotných 2999 Kč.


Stavební spořitelny



  • Českomoravská stavební spořitelna prodloužila zvýhodnění úroků svých překlenovacích úvěrů do konce září. Např. u úvěru Topkredit se lze dostat z původních 4,8 % až na sazbu 3,9 % (platí pro úvěr nad 2 mil. Kč splatný do 72 měsíců). Navíc vyřizuje žádosti o úvěry Topkredit, Topkredit plus a Tophypo zdarma, tzn. neúčtuje úhradu za zpracování.
    Noví klienti, kteří do 30. 9. 2011 uzavřou smlouvu o stavebním spoření, dostanou od Lišky prémii odpovídající stoprocentní slevě z úhrady prvotní smlouvy, maximálně 2000 Kč. Úhradu za uzavření smlouvy je třeba zaplatit do 31. 10. 2011, prémie bude připsána v listopadu 2011.
    Uzavřete-li do 30. 9. 2011 v rámci finančního programu Liška plus (kombinace stavebního spoření a penzijního připojištění) prvotní nebo následnou smlouvu o stavebním spoření nebo zvyšíte-li cílovou částku u stávající smlouvy, získáte prémii až 1500 Kč.
    Liška nabízí dále dodatečné výhody těm, kdo vloží do konce září na svoje stavební spoření jednorázově aslespoň 50.000 Kč. Výhody spočívají v dodatečném zhodnocení (+1 nebo1,1 %), odpuštěni sankce při předčasné výpovědi a dvouročním vedením spoření zdarma.
  • Modrá Pyramida nabízí Hypoúvěr s akční úrokovou sazbou. Pro období od 29. srpna do 9. října 2011 poskytuje slevu z úrokové sazby všech typů Hypoúvěrů až o 0,6 %. Hypoúvěr lze nyní získat s úrokovou sazbou  od  3,89 % p.a. 
  • Raiffeisen stavební spořitelna nabízí do 21.10. zvýhodněné úroky u překlenovacího uvěru Horizont a úvěru Nízká hyposplátka.
  • Wüstenrot stavební spořitelna do 30. 9. 2011 stále nabízí sníženou úrokovou sazbu u překlenovacího úvěru pro právnické osoby REVIT: z 5,4 % na 5,2 % ročně. Wüstenrot také prodloužila do konce září nabídku 2,5 % na spoření a do konce září platí rovněž výhody u tzv. Wüstenrot Team - prémie až 2000 Kč je vyplácena pro všechny nové uzavřené smlouvy fyzických osob. Minimální cílová částka smlouvy je 200 000 korun. Z částky uspořené do konce 4. měsíce následujícího od data uzavření smlouvy je vám přiznán bonus ve výši 20 %, nejvýše 2000 Kč. Spoření pro děti do 18 let Wüstenrot Kamarád+ je bez poplatku za uzavření smlouvy, tedy s úsporou až 3000 Kč.  


Pojišťovny

  

  • V rámci letní akce All Inclusive nabízí Wüstenrot s mimořádnou 10% slevou, poskytovanou nad rámec standardních bonusů a slev, tato pojištění: cestovní pojištění ProCesty, pojištění úrazu a nemoci EveryBody, pojištění majetku ProDomov, pojištění vozidel ProAuto a pojištění malých a středních podnikatelů ProByznys. Novým klientům je sleva poskytnuta při sjednání alespoň dvou produktů a vztahuje se na obě pojištění. Klient Wüstenrotu získává 10% slevu již při sjednání jednoho pojištění. Akce platí odo 30. září 2011.    


Družstevní záložny

 

  • Pokud si do 30. 9. 2011 založíte termínovaný vklad nebo revolvingový termínovaný vklad u Akcenta, spořitelní a úvěrní družstvo, uložíte na něj své volné peněžní prostředky na dobu 3, 4 nebo 5 let, získáte úrokový bonus 1% z výše vašeho vkladu. Pokud si založíte vklad na dobu 2 roky, získáte 0,5 % z výše vašeho vkladu. Úrokový bonus se vztahuje na vklady v CZK i v EUR.


Splátkové společnosti

 

  • GE Money Auto nabízí k úvěru autoCREDIT sadu nových zimních pneumatik navíc. Rozhodnou-li se motoristé financovat nákup svého nového vozu s úvěrem autoCREDIT, mohou od 1. září využít nabídky okamžitého zakoupení další sady pneumatik. Stačí si vhodné pneumatiky vybrat přímo u prodejce automobilu a jejich cena bude započítána do celkové částky úvěru na vůz. Tato nabídka se vztahuje i na letní pneumatiky a trvá až do 31. prosince 2011.

Autor článku

Tomáš Skolek


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ