Potřebujete si půjčit?

04.09.2011 | , PR text
Tiskové zprávy


Moderní doba nás nutí využívat služby banky téměř každodenně – vklady, výběry, platba kartou anebo také půjčky. Mnoho lidí věří různým mýtům o půjčkách, není se však čeho bát.

Koupě bytu, rozšiřování firmy, nebo přestavba domu – to všechno stojí peníze a platit cash tak velkou finanční položku není samozřejmostí. Lidé si totiž (obvykle) neodkládají doma miliony pod polštář. Na půjčené jsou proto nejvhodnější banky.

Mnoho lidí banku navštěvuje banku osobně, pokud se jedná o vyšší půjčku, ke které je potřeba doložit více dokumentů, než jenom občanský průkaz (popřípadě živnostenský list) a potvrzení o tom, že budete půjčku schopni splácet.

Půjčky větší (hypotéky na koupení bytu, apod.), si vyžadují i více úsilí a dokumentů, abyste je získali. V takovémto případě je vhodné dostavit se do banky a podrobně si domluvit podmínky i úroky. Když ale potřebujete typ půjčky, která je finančně méně náročná, lze si jí pořídit i z domova. A to velice rychle.

Jak je to s rychlou půjčkou?

Tzv. půjčky online jsou jednoznačně pohodlnější variantou než klasický postup, kdy musítejako žadatel o úvěr jítdo banky a absolvovat „sezení“ s pracovníkem banky. Půjčky onlinejsou zejména doménou nebankovních subjektů. Jedná se obecně o rychlou půjčku bez ručitele.

Výše takovéto půjčky je různá – závisí na povaze subjektu/banky, která vám půjčuje peníze.
Obyčejně se půjčuje od 20 000 až  do1 000 000 Kč a volitelná délka splácení 6-72 měsíců.

A jaké jsou výhody půjčky online?

  • vše vyřídíte přímo na internetu
  • okamžitě se dozvíte výsledek předběžného posouzení žádosti
  • nepotřebujete ručiteleani jiné zajištění
  • zvolíte si jednorázové nebo postupné financování

K zmiňovaným online půjčkám se uchylují zejména nebankovní subjekty, kterých produkty jsou v dostání v online verzích běžné. Půjčky online, kde jednoduše zažádáte na internetu a bez jakéhokoliv přímého kontaktu se společností obdržíte požadovaný finanční obnos. Je zde ale potřeba mít na paměti, že půjčky online nesou z pohledu samotného věřitele vyšší míru rizika a ten je tak nucen nastavit vyšší úročení.

Banky si klasický postup pořizování půjčky stále drží a vzhledem k tomu, kolik informací po svých klientech vyžadují, nelze do budoucna očekávat, že by se půjčky online objevovaly častěji v jejich nabídce.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy