Úvěry za téměř 12 mld Kč

22.09.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stavební spoření stále více plní svůj hlavní úkol, kterým je poskytování úvěrů na bydlení. Důkazem toho jsou výsledky ČMSS…

Během srpna 2003 poskytla největší česká stavební spořitelna 7.857 úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů v objemu 1,91 mld. Kč, což je o něco méně něž v měsíci červenci.  Porovnáme-li však objem úvěrů, který stavební spořitelna poskytla v letošním srpnu se stejným obdobím loňského roku, vidíme rapidní nárůst a to jak  v počtu tak i objemu. Zatímco v loni bylo za měsíc srpen poskytnuto celkem 4 739 úvěrů a PÚ v objemu 0,79 mld Kč, letos jsou hodnoty u počtu téměř o polovinu vyšší a v objemu dokonce o více než dvojnásobek.

Od začátku roku již počet poskytnutých úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů dosáhl 49.895 a objem takto poskytnutých prostředků výše 11,61 mld. Kč.

ČMSS, která právě letos slaví 10 let svého úspěšného fungování na českém trhu, je největším poskytovatelem financování na řešení individuálních bytových potřeb obyvatel. Mezi stavebními spořitelnami zaujímá 50% tržní podíl. Za desetiletí svého působení už ČMSS poskytla úvěry v objemu dosahujícím výše 51,5 mld. Kč.

Zdroj: ČMSS

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ