Investoři mohou nově obchodovat na úvěr na varšavské burze

17.10.2011 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio banka nově nabízí úvěr na obchodování s akciemi na jednom z nejrychleji rostoucích trhů  v Evropě – varšavské burze. Na úvěr je možné nakoupit všechny akcie obsažené ve WIG20, hlavním indexu burzy.

Princip úvěru na obchodování s cennými papíry (marginu) spočívá v tom, že investor část své investice do akcií financuje z půjčených peněz a ručí za ně nakoupenými akciemi. Díky tzv. pákovému efektu tak může znásobit výnosnost své investice. Klienti Fio banky dosud využívají této možnosti na českém trhu, v Německu a v USA – nyní se přidává i Polsko.

Úvěrovatelné jsou všechny akcie obsažené v indexu WIG20, tedy akcie největších a nejobchodovanějších společností na varšavské burze, jako je např. Bank Pekao nebo koncern PKN Orlen. Úvěrem lze krýt až 50 % investice, úroková sazba činí  7 % p.a. a úrok se počítá z denních zůstatků úvěrového účtu - v případě intraday obchodů (ráno nakoupím, odpoledne prodám) tedy klient využívá pákový efekt ale neplatí úrok z čerpané částky. Úvěr lze kdykoliv částečně nebo zcela splatit, a to bez jakýchkoliv poplatků.

„Obchodování na úvěr je oblíbenou obchodní strategií zejména u aktivnějších klientů, kterým se tímto rozšiřuje pole působnosti. V budoucnu jim dále nabídneme možnost spekulovat v Polsku nejen na růst, ale i na pokles,“ říká k tomu Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy