Vydány další hypoteční zástavní listy od ČS

09.10.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Česká spořitelna vydala 25.9.2003  v rámci svého dluhopisového programu další  hypotéční zástavní listy  (HZL)  z emise  vydané  21.srpna 2003 v celkové jmenovité hodnotě 450 mil. Kč.

Jmenovitá hodnota prvního vydání emise činila 2,35 mld. Kč. Celková jmenovitá hodnota emise tak k dnešnímu dni dosáhla 2,8 mld. Kč. Celkový objem emise může dosáhnout souhrnné jmenovité hodnoty až 3,0 mld. Kč s tím, že zbývající část emise může Česká spořitelna vydat v osmnáctiměsíční emisní lhůtě, pokud se k tomu na základě tržních podmínek rozhodne. 

Hypoteční zástavní listy o jmenovité hodnotě 10 tis. Kč nesou ISIN CZ0002000276 a mají pevný úrokový výnos 4,50 % p.a. Splatné jsou v roce 2008. Úrokové výnosy podle zákona nepodléhají zdanění a vyplácejí se v plné výši. Výplatu výnosů i jmenovité hodnoty ve stanovených termínech garantuje jako emitent Česká spořitelna.

HZL jsou určeny klientům z řad institucionálních i drobných investorů a je možné je nakoupit ve velkých regionálních centrech a v dalších vybraných pobočkách České spořitelny. Aktuální seznam poboček, které nabízejí HZL, a další informace o emisi i podmínkách distribuce jsou k dispozici na internetových stránkách a na bezplatné informační telefonní lince 800207207.

Podmínkou k nákupu HZL je aktivní majetkový účet klienta ve Středisku cenných papírů. Prodejní cena HZL České spořitelny se stanovuje denně podle aktuálních výnosů na českém dluhopisovém trhu. Při nákupu HZL na pobočce České spořitelny se čistý výnos do splatnosti pro investora pohyboval v posledních 30 dnech mezi 2,61 % až 2,83 %.

Česká spořitelna nabízí odkoupení HZL od klienta kdykoli před datem splatnosti za stanovenou aktuální cenu pro odkup. Ceny pro prodej i nákup HZL Česká spořitelna denně zveřejňuje v  kurzovním lístku.  Doba vypořádání prodeje i nákupu je tři pracovní dny. Zvláštní službou pro fyzické osoby je zasílání výnosů z dluhopisů na stanovený peněžní účet.

Emise je součástí patnáctiletého dluhopisového programu hypotéčních zástavních listů z roku 2002, jehož celkový maximální objem nesplacených hypotéčních zástavních listů stanovila Česká spořitelna na 10 mld. Kč. Prospekt dluhopisového programu se společnými emisními podmínkami a emisní dodatek s doplňkem emisních podmínek pro danou emisi schválila Komise pro cenné papíry a jsou k dispozici u České spořitelny jako emitenta, vedoucího manažera a administrátora emise a na burze.

Zdroj:  TZ České spořitelny

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ