ČSA eliminovaly protest pilotů a začaly létat dle letového řádu

02.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. prosince (ČTK) - České aerolinie o víkendu s největší pravděpodobností zajistí standardní letový provoz. Firma si pronajala dostatečné množství náhradních letadel i s posádkami a už nyní létá podle letového řádu. Pokračování protestu pilotů by tak provoz nemělo ovlivnit. ČTK to dnes oznámila mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Letadla i s posádkami národnímu dopravci poskytly aerolinie Air Berlin, bulharské Air Via a dceřiná společnost Holidays Czech Airlines. Podle Hejskové tato kapacita pomohla minimalizovat dopady dnešních protestů.

Letový provoz ČSA od čtvrtečního rána ochromil protest zhruba třetiny pilotů z přibližně 380 v ČSA. Akci organizuje České sdružení dopravních pilotů (CZALPA), které nesouhlasí s převedením 11 letadel z ČSA do její dceřiné charterové společnosti Holidays Czech Airlines. Vedení společnosti tvrdí, že letadla se přesunují jen v rámci stejné skupiny, a firma tím není ohrožena. S protestem pilotů nesouhlasí.

Podle mluvčí Letiště Praha Evy Krejčí se dnes počet letů, které musely být v důsledku protestní akce v ČSA zrušeny, od dopoledne nikterak nezměnil. ČSA během dneška nevypravily tři odlety a přílety. Šlo o lety do Hamburku, Hannoveru a do Žiliny. Navíc byly zrušeny plánované přílety letadel z Říma a Popradu, protože ve čtvrtek tam letadla z Prahy neodletěla.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK