Prodejce stavebnin Pro-doma může koupit konkurenční Ferram

23.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 23. prosince (ČTK) - Prodejce stavebnin a materiálu pro řemeslníky Pro-doma může koupit konkurenční opavskou společnost Ferram. Firmě to povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), řekl dnes ČTK jeho předseda Petr Rafaj. Úřad vydal rozhodnutí ve zjednodušené proceduře.

"S ohledem na skutečnost, že posuzované spojení soutěžitelů nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a to zejména vzhledem k nízkým tržním podílům spojujících se soutěžitelů, úřad spojení soutěžitelů svým rozhodnutím povolil," uvedl Rafaj.

PRO-DOMA v posledních letech své postavení na trhu posiluje. Loni ÚOHS firmě schválil převzetí trutnovské a.s. STAVEBNINY NYPRO. Obchodní síť PRO-DOMA se akvizicí zvýšila na 46 prodejen.

PRO-DOMA vznikla v roce 1990, je dceřinou společností švýcarského koncernu Pro-Doma Holding AG. Specializuje se na prodej stavebního materiálu a potřeb pro řemeslníky. Mimo prodeje stavebnin ve vlastní obchodní síti zajišťuje i dodávky do více než 300 stavebnin v České republice.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK