Patnácté výročí Finance.cz a jejich nový vzhled

21.02.2012 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Finance.cz mění k patnáctým narozeninám vzhled i funkčnost. Zůstává odborná garance obsahu i objektivní pohled na finanční trhy i vše, co souvisí s penězi. Podívejte se všude kolem a posuďte sami.

Milí čtenáři, uživatelé Finance.cz, spouštíme novou podobu jednoho z nejstarších finančních webů v Česku. Bylo to již v únoru 1997, kdy Finance.cz začaly neúprosně monitorovat bankovní i pojistný sektor. Web se však stal brzy velmi navštěvovaným hlavně pro užitečné aplikace a interaktivní formuláře z oblasti daní, dávek a důchodů.

První velký redesign přišel v únoru 2007, na druhý se díváte právě teď. Nové stránky jsou výsledkem mnoha měsíců interních debat a konzultací s odborníky. Jsou ale mnohem více než kdy předtím i odrazem vašich připomínek a námětů, které jste hojně posílali elektronickou poštou. Děkujeme vám.


Měsíc hájení


Pokud se vám stránky líbí, vězte, že mnohé bude ještě zlepšeno. Teprve po překlopení starého webu do nové podoby se můžeme pustit do dalších plánovaných úprav. Pokud se vám stránky nelíbí, nebo jste našli, že něco nefunguje, jak by mělo, napište nám, prosím. Jakýkoli feedback oceníme.


Snadnější navigace k obsahu


Hlavním přínosem nové podoby Finance.cz by mělo být zvýšení přehlednosti a usnadnění “hledání“ žádaných informací. Jedna z nejčastějších připomínek k verzi z roku 2007 zněla naprosto po právu: Nemohu to na tom vaše webu najít!

Proto jsme přišli tentokrát s horizontálním rozbalovacím menu, doplněném o rozcestníky. Věříme, že se daleko lépe dostanete k poptávanému obsahu i díky “zkratkám“, které začnou být všude rozmísťovány.


Nové rozdělení obsahu


Na první pohled je patrné, že došlo k přesunutí obsahu mezi sekcemi. Použili jsme k tomu i moderní metodu cartsortingu, kdy nám uživatelé otevřeli oči, kde by jednotlivé informace hledali. Jak tedy vidíte, zmizela třeba sekce Bankovnictví a obsah, který v ní byl původně, se nyní nachází mezi sekcemi Účty a spoření, Úvěry a půjčky, Bydlení a Makrodata a EU. Jinou výraznou změnou je zahrnutí sociálních dávek do sekce důchodů – nově pojmenované Důchody a dávky. Co naopak zůstalo v téměř nezměněné podobě, jsou Daně a mzdy, či Pojištění.

V každé ze sekcí naleznete související kalkulačky, seznamy i zákony. Pokud jste třeba v sekci Daně a mzda, neměl by být již problém, spočítat si nemocenskou či daň z převodu nemovitosti.


Nová poradna a prodejní centrum


Nového vzhledu se dočkala konečně i naše poradna, a abychom nezůstali jenom u vizuálního šperkování, otevřeli jsme i možnost ptát se na spoření. Máte-li dotaz ke spořicím účtům či termínovaným vkladům, dostanete u nás nově bezplatnou odpověď.

Milovníky uzavírání finančních produktů online zase jistě potěší nový vzhled prodejního centra.


Zpravodajství a aktuality


Na Financích.cz budete od dnešního dne nacházet více aktuálních zpráv. Na úvodní stránku se tak vyplatí zavítat i vícekrát za den, což dosud nebylo pravidlem. Veškeré zpravodajství najdete rovněž v sekci Aktuality.

Autor článku

Tomáš Skolek


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ