Apple v Německu prozatím uspěl v právním sporu s Motorolou

27.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 27. února (ČTK) - Americký technologický gigant Apple zaznamenal v Německu dílčí vítězství v právním sporu s konkurenční společností Motorola Mobility. Soud rozhodl, že Motorola prozatím nemůže požadovat zákaz prodeje mobilních telefonů iPhone a tabletů iPad na německém trhu.

"V současné fázi, která umožňuje pouze rychlé posouzení argumentů obou stran, je třeba předpokládat, že Motorola by podle antimonopolních pravidel porušovala své povinnosti, pokud by nadále požadovala, aby Apple neprodával iPhony a iPady," uvedl soud.

Německý soud nižší instance v prosinci předběžně rozhodl, že evropská součást Applu musí zastavit prodej a distribuci přístrojů, jejichž technologie je v kolizi s některými patenty Motoroly. Apple byl proto začátkem února na zhruba jeden den nucen ze svého německého internetového obchodu stáhnout některé modely přístrojů iPhone a iPad. Firma se však proti prosincovému rozhodnutí odvolala. Dnešní rozhodnutí je součástí pokračujícího odvolacího řízení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK