Bloomberg přichází s vylepšenou službou, asi zostří boj s Reuters

27.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. února (ČTK) - Americká společnost Bloomberg přichází na trh s vylepšenou službou pro poskytování dat z finančních trhů. Předpokládá se, že služba s názvem Bloomberg Next vyostří boj s hlavním rivalem Bloombergu, kterým je globální informační společnost Thomson Reuters. Oba podniky mají na tomto lukrativním trhu zhruba stejný podíl.

Bloomberg sdělil, že na novou službu už přešlo více než 100.000 jeho klientů. Do konce roku hodlá firma aktualizovat software pro všechny, kterých má v tomto segmentu skoro 310.000. Nová služba je podle Bloombergu intuitivnější s celkově jednoduší navigací.

Thomson Reuters už v září 2010 zavedl službu Eikon, která klientům tehdy také přinesla modernější uživatelské prostředí. Do této modernizace šla značná část ze zhruba jedné miliardy dolarů, které Thomson Reuters na tyto účely věnoval.

Vylepšenou službou se Thomson Reuters ale tehdy snažil i sjednotit roztříštěnou nabídku, která firmě zůstala po sloučení kanadské společnosti Thomson a britské Reuters Group. Podniky se sloučily v roce 2008.

Boj o nadvládu nad trhem poskytování dat z finančních trhů nyní těsně vyhrává Bloomberg. Ukazují to alespoň informace konzultační společnosti Burton-Taylor, která uvedla, že Bloomberg měl v loňském roce 30,4 procenta trhu. Na Reuters připadal podíl 30,1 procenta. Velikost trhu dosahuje asi 25 miliard dolarů ročně.

Společnost Bloomberg v roce 1982 založil americký podnikatel Michael Bloomberg. Ten je v současné době starostou New Yorku. Firmu podle Reuters založil po tom, co byl vyhozen z investiční banky Salomon Brothers.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK