Huawei chce do tří let mezi trojici největších výrobců mobilů

28.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Čínská Huawei se chce do tří let dostat mezi tři nejprodávanější značky mobilních telefonů. Celosvětově i na trhu v České republice. Na veletrhu Mobile World Congress to ČTK řekl šéf marketingu českého zastoupení David Arzt.

 

"Náš plán je být celosvětově do tří let mezi třemi největšími výrobci. Stejné ambice máme i na českém trhu," uvedl.

Huawei, který začal mobilní telefony pod svou značkou v Česku nabízet loni, v minulém roce prodal v tuzemsku okolo 15.000 telefonů. Letos chce zvýšit prodej na 100.000 kusů. Jedničkou na českém trhu byla loni Nokia, následovaná Samsungem a Sony. Celkově se loni v Česku prodalo téměř 2,7 milionu telefonů.

Na veletrhu firma představila kompletně obnovené portfolio telefonů, které zahrnuje škálu od nejlevnějších přístrojů po chytré mobilní telefony se čtyřjádrovým procesorem nebo podporou sítí 4. generace LTE. Model Ascend D quad se čtyřjádrovým procesorem vlastní výroby je podle firmy v současnosti nejrychlejším telefonem na trhu. Ascent P1S je zase s tloušťkou necelých sedm milimetrů nejtenčím nabízeným chytrým telefonem.

Do minulého roku Huawei prodával na českém trhu jen telefony pod značkou mobilního operátora Vodafone. Firma je ale výrazně zastoupena v infrastruktuře mobilních i pevných sítí všech tří tuzemských operátorů. Vedle základnových stanic v mobilních sítích GSM a 3G má významný podíl například na trhu modelům pro pevný internet xDSL, který nabízí Telefónica. Firma se uchází o dodávky sítí LTE pro tuzemské mobilní operátory po letošní aukci kmitočtů.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK